L’Inter s’embutxaca al darrer minut la Copa Constitució

Agencia inmobiliaria en Andorra todo tipo de propiedades para comprar alquilar o invertir en Andorra

Els colomencs han dominat sense discussió la primera part. I haurien pogut marcar algun gol més. Però la segona meitat ha estat diferent. No és que l’Inter hagi imposat la superioritat amb què s’han mostrat els de Dmitry Cheryshev durant els primers 45 minuts, però sí que han sabut posicionar-se millor damunt la gespa del Nacional i han tingut un major encert. L’encert, deu ser, dels campions. Perquè en els darrers vint minuts del matx han fomentat el triomf. I s’han acabat embutxacant el trofeu. El Santa Coloma ha començat molt fort. Molt millor plantat damunt al terreny de joc des de l’inici i amb més fam que el seu rival, els de Dimitry Cheryshev han buscat el gol des del primer moment. I encara no s’havien jugat un parell de minuts que Eloy Gila hauria pogut marcar en dues ocasions. No ha estat prou encertat en els instants finals. Però el perill hi era. I molt. I la porteria d’Adrià Muñoz tremolava cada cop que un adversari s’hi acostava. Perquè els colomencs arribaven. I de quina manera. ELS ONZE INICIALS. Com quan en una incursió per la dreta, Virgili, al minut 6, ha fet una mena de centrada passada de la mort que no ha trobat rematador. Però ben poc li ha faltat a Rebés. Solament l’hagués empès una mica, hauria estrenat el marcador. Encara al primer quart d’hora, i després d’un córner, primer Gómez de cap i després Gila amb l’esquerra tampoc han aconseguit enviar la bimba a besar la xarxa. El davanter incomprensiblement ha enviat la pilota un pèl més enllà del pal esquerre de Muñoz. El gol rondava la porteria de l’Inter, que no es treia la son de les orelles. Talment semblava que encara estava fent la migdiada. Fins que en una jugada aïllada, dos minuts després de la doble ocasió de l’FC Santa Coloma, Berlanga ha intentat una vaselina des d’un bon tros abans d’arribar a l’àrea gran que ha obligat Gomes a estirar-se i posar les mans el just i necessari per enviar la pilota a córner. Ha estat aquesta, pràcticament, l’única ocasió de perill creada pels d’Otger Canals. Una jugada al mig del camp. Perquè el Santa Coloma ha continuat dominant. I fruit de la seva superioritat, finalment al minut 33 un nou centre de Virgili per la dreta, aquest cop sí que ha tingut el premi del gol. Ha estat Gila qui, en la tercera o quarta ocasió clara, claríssima, ha acabat enviant l’esfèric al fons de la porteria escaldenca. Amb l’esquerra l’ha col·locada a la dreta del porter ‘interista’ sense que Muñoz hi pogués fer res. Era el just premi a la superioritat colomenca. A partir d’aquí, l’Inter ha semblat voler-se estirar una mica més, però sense generar pràcticament perill. Una aproximació molt justeta tres minuts abans del tot reglamentari i just abans que els de Cheryshev reclamessin unes possibles mans dins l’àrea de l’Inter després d’una nova centrada perillosa des del cantó dret de l’atac colomenc. Ni els dos minuts finals ni l’extra no han fet variar la situació. SEGONA PART La represa no ha semblat canviar el decorat. Cert que Berlanga, que ja havia estat l’autor de l’única jugada de perill de l’Inter, ha provat un xut des de fora de l’àrea al primer minut de la segona part, però ha estat el Santa Coloma que s’ha tornat a fer amo i senyor del matx. De fet, al minut 52 els colomencs han arribat a marcar. Però l’àrbitre ha anul·lat el gol per una falta prèvia. Aparentment, ben assenyalada. Dos minuts després, les tornes han canviat. Un altre cop una acció aïllada hauria pogut permetre als escaldencs marcar. Eloy Gila, dels més perillosos de l’FC Santa Coloma, remata a porta. En aquesta ocasió ha estat Pau Bosch qui des de fora l’àrea s’ha tret un xut ras però difícil de veure per a Gomes. Cert que el porter de l’FC Santa Coloma s’ha estirat. Però ha estat el pal, el dret, el que ha fet la feina. Un parell de minuts després Otger Canals ha mogut la banqueta i els canvis -han entrat De la Torres i Assoubre- han semblat revolucionar una mica l’Inter. Berlanga ha tingut la primera oportunitat escaldenca en aquesta nova fase del partit. Assoubre, que s’havia incorporat feia pocs minuts al terreny de joc, ha forçat una falta a prop de l’àrea. Sense conseqüències. A l’altra costat, Gila ha tornat a xutar per trencar el ritme que havien agafat els ‘interistes’. Però la dinàmica, s’ha dit, havia canviat. I en una altra aproximació, ara sí, pel carril esquerre, Berlanga ha acabat marcant per l’Inter. A la tercera ha estat la bona per al davant aquest diumenge de vermell. Sasha Andreu celebra el gol decisiu mostrant-se a la grada on hi havia els aficionats de l’Inter. Quedaven vint minuts de partit i tot estava obert. Cheryshev també ha mogut fitxa i ha retocat el seu onze inicial per intentar dotar-lo d’una mica més de profunditat. Ara, encara que sense la superioritat amb què ho havia fet l’FC Santa Coloma, era l’Inter qui dominava. Berlanga, un altre cop ell, ha tingut una doble ocasió per batre Gomes, que finalment ha estat objecte de falta per part del propi davanter escaldenc. I quan semblava que la final aniria a la pròrroga, en un córner servit des de la dreta de l’atac dels d’Otger Canals, Sasha Andreu s’ha elevat més que ningú al primer pal i ha rematat de forma imparable la pilota al fins de la porteria. Ha estat el segon i definitiu gol. Faltava un minut més l’afegit. Però Andreu era conscient que el seu gol era decisiu. I ho ha estat. L’FC Santa Coloma ha mirat a la desesperada de forçar una nova igualada. Però no hi han sigut a temps. Llavors era l’Inter qui ho tenia de cara i qui s’ha endut el gat a l’aigua. Poc ho semblava. Però el decorat havia canviat a partir de l’equador del segon temps i ha acabat sent clau perquè la final canviés de cara i de color. Del negre del Santa Coloma al vermell de l’Inter d’Escaldes. FITXA TÈCNICA FC SANTA COLOMA (1): Gomes, Markovych (Grant min. 81), Gómez (Crespo min. 70), Rodríguez, Valadzko, Rebés (Novoa min. 89), Toribio, Virgili (Ruiz min. 70), López, Aláez, Gila. INTER ESCALDES (2): Muñoz, Rubio (Assoubre min 56), Feher, ‘Chete’, De Noya, Pau Bosch, Caballé, Roca (De la Torre min 56), Gallego, Berlanga (Moreno min. 90) i Sasha Andreu. Àrbitre: Nogueira. Assistit per Vilanova i Fernández. Quart àrbitre: Pinilla. Estadi nacional: uns 800 espectadors. Gols: 1-0. Gila (min. 33). 1-1. Berlanga (min. 70). 1-2. Andreu (min. 89)