Carn de vedella de qualitat per a totes les escoles del país

Carn de vedella de qualitat per a totes les escoles del país

Agencia inmobiliaria en Andorra todo tipo de propiedades para comprar alquilar o invertir en Andorra

Carn de vedella de qualitat per a totes les escoles del país

Carn de vedella de qualitat per a totes les escoles del país

Ramaders d’Andorra serveix actualment cinc-cents quilos al mes per a l’Escola andorrana i un centenar de quilos més per al Lycée

Que els infants del país puguin menjar vedella de qualitat almenys un cop al mes. Aquest és el repte de Ramaders d’Andorra, que actualment ja serveix, cada mes, 500 quilos de vedella a l’Escola andorrana i un centenar llarg de quilos més per al Lycée. La inclusió de la vedella, “el producte estrella a nivell local”, com ha dit la ministra d’Agricultura i presidenta de l’empresa pública, Sílvia Calvó, en els menús dels escolars no comportarà un increment del cost per a les famílies.

En efecte, aquest matí Ramaders d’Andorra i Andbank han firmat un acord pel qual l’entitat bancària aportarà 15.000 euros per al projecte d’extensió de la vedella andorrana a tota la xarxa escolar del país. Ara serà feina de Ramaders d’Andorra de convèncer els centres educatius de la necessitat d’incloure l’esmentada carn en els seus àpats. Calvó ha recordat que la Llei d’economia circular ja comporta “una obligació entre cometes que a les escoles es consumeixin productes de proximitat”.

Més enllà de menjar la carn pròpiament dita, es fan tallers i explicacions amb els infants perquè “els nens entenguin què estan consumint i entenguin què hi ha en el projecte de carn d’Andorra” i com d’important és per a la “gestió i preservació de les nostres muntanyes”. La voluntat és que més escoles s’apuntin al projecte sense anar més lluny que formi part dels menús “un cop al mes” perquè “la producció és limitada”.

El gerent de Ramaders d’Andorra, Gerard Martínez, ha explicat que actualment se serveixen 500 quilos al mes a l’Escola andorrana repartits entre onze cuina i entre 100 i 130 quilos a la cuina central del Lycee. Els ramaders de la societat acaben sacrifant a l’any uns 800 vedells l’any a raó d’uns 250 quilos per animal. A més a més, i en el projecte de carn de qualitat, cal afegir-hi vaques, bous, corders i equins.

LLEGIR MÉS: https://www.altaveu.com/actualitat/educacio/carn-vedella-qualitat-totes-escoles-pais_44155_102.html