Clam a les grans cadenes comercials del país perquè donin exemple amb la contenció energètica

Clam a les grans cadenes comercials del país perquè donin exemple amb la contenció energètica

Agencia inmobiliaria en Andorra todo tipo de propiedades para comprar alquilar o invertir en Andorra

Clam a les grans cadenes comercials del país perquè donin exemple amb la contenció energètica

Molts ciutadans veuen amb estupefacció com perfumeries o botigues de roba de l’eix Meritxell-Carlemany mantenen obertes les portes de bat a bat amb les cortines d’aire calent activades tot i les advertències per reduir el consum

Molts ciutadans veuen amb estupefacció com perfumeries o botigues de roba de l’eix Meritxell-Carlemany, del centre neuràlgic comercial del país, mantenen obertes les portes de bat a bat amb les cortines d’aire calent activades tot i les advertències per reduir el consum energètic. Sigui més o menys alta la despesa elèctrica, la ciutadania considera que aquests establiments haurien de ser els primers en donar exemple. I que la conscienciació ciutadana passa també perquè espais referents com poden ser els citats establiments promoguin accions d’allò més evident.

“Porta oberta i cortina d’aire. Per a alguns sembla que no hi ha crisi energètica”, esmenten alguns clients que no poden entendre que davant les reiterades alertes es mantinguin maneres de fer que, almenys visualment, conceptualment, xoca amb la lògica d’allò que s’està promovent des de les administracions, amb l’objectiu de reduir tant com es pugui el consum energètic i d’evitar eventuals talls de subministrament.

Les cortines d’aire són bàsicament elements que, instal·lats sobre la porta del local, creen un corrent d’aire calent descendent, creant una barrera invisible que evita l’entrada d’aire fred de l’exterior i les pèrdues de calor cap al carrer. En principi estan pensats com a sistemes d’estalvi energètic, encara que, segons els experts, no costa gaire de comprovar com no és així. Cert és, que la despesa econòmica que pot suposar mantenir oberta la porta, no difereix massa de tenir-la tancada.

Això sí, independentment del tipus de cortina d’aire que s’usi s’ha de tenir clar que en impulsar aire en sentit vertical sobre el ‘buit’que deixa la porta en romandre oberta, part de l’aire que prèviament s’ha escalfat pel mecanisme que sigui -i n’hi ha diversos- anirà al carrer. Per tant, literalment s’estarà llançant energia de manera inútil. I això és el que es reclama, que en moments com els actuals, es deixin de fer passar per davant estratègies comercials i s’aposti per enviar missatges de sensibilització.

Clam a les grans cadenes comercials del país perquè donin exemple amb la contenció energètica

TEXTO PROPIETAT: https://www.altaveu.com/actualitat/energia/clam-grans-cadenes-comercials-pais-perque-donin-exemple-contencio-energetica_43961_102.html