El bon desplegament de l’Andorra no és suficient per vèncer l’Espanyol a Cornellà

Agencia inmobiliaria en Andorra todo tipo de propiedades para comprar alquilar o invertir en Andorra

Ferran Costa s’ha decidit per quatre migcampistes d’inici, amb Jandro-Molina al doble pivot, Bover de mitjapunta i Iván Gil i Lobete formant als dos extrems. Diego González tornava a l’eix defensiu davant la baixa d’Alende. A l’altra banda, l’Espanyol ha optat per ser més destructiu amb Keidi Bare i Gragera a la sala de màquines, i l’habitual parella golejadora Braithwaite-Puado intimidant la porteria de Ratti. Els dos equips han començat amb certa timidesa sobre el terreny de joc. L’Andorra, més protagonista amb la pilota, mentre que els blanc-i-blaus estaven replegats a darrere exercint una pressió intermitent. Els primers apropaments han estat del bàndol tricolor, buscant a Karrikaburu en la punta d’atac amb centrades des del costat dret. L’afició de l’Andorra s’ha desplaçat en massa a l’Stage Front Stadium. Això sí, es palpava la tensió des del xiulet inicial. En un salt entre Omar El Hilali i Iván Gil, l’ex de l’Espanyol ha caigut rodó després d’un cop de colze que s’ha quedat en targeta groga sobre el quart d’hora. Els de Manolo González, més incòmodes que l’Andorra, tenien clar que era important no concedir ocasions de perill i optaven per interrompre el partit amb diverses faltes tàctiques. El mateix Iván Gil ha estat el primer a provar sort des de lluny, en un xut potent que podria haver complicat a Joan Garcia. La indecisió de l’Espanyol ha permès que els tricolors portessin el guió de partit i Bover ho ha tornat a provar després d’un refús del porter local, fins al moment el millor dels ‘pericos’. Era qüestió de minuts que l’Andorra pogués trobar la sort per estrenar el marcador. I ha estat un dels més destacats de la primera part, Iván Gil, que ha aprofitat una gran assistència de Molina obrint-se de cames en una transició per col·locar el seu xut, des del balcó de l’àrea, al pal llarg i avançar als de Ferran Costa al 29′. El MVP del partit, Iván Gil, celebrant el gol de l’FC Andorra. El gol ha donat una petita empenta a l’Espanyol, que des de llavors ha començat a trepitjar camp contrari. El primer xut a porta dels blanc-i-blaus ha arribat passada la mitja hora, quan Puado ha acabat la seva jugada a la desesperada topant amb Petxa. La resta, centrades laterals que Pastor i Diego González allunyaven sense massa dificultat. Domini aclaparador de l’Andorra, que fins i tot s’imposava en el que menys ha dominat aquesta temporada, les jugades d’estratègia. Abans d’arribar al descans, Iván Gil ha sorprès posant a prova els reflexos de Joan Garcia després d’un córner dirigit al primer pal, mentre que Keidi Bare ha pentinat una centrada inofensiva per Ratti. Lluny del que s’imaginaven sobre el terreny de joc, l’Espanyol ha fet un doble canvi al descans. Pol Lozano i Gastón Valles han substituït a Víctor Ruiz i Keidi Bare, unes modificacions que han fet recular a Gragera. L’Andorra seguia fent mal amb passades verticals, combinant amb assiduïtat i provant el xut des de fora l’àrea amb el mateix protagonista de sempre. Però en el primer remat perillós dels locals ha estat Braithwaite, el màxim golejador de la categoria, qui ha tornat a activar a l’Espanyol al 53′. El davanter danès ha aprofitat una centrada des de la dreta de Jofre per enganxar un xut de primeres que Ratti no ha pogut fer res per aturar l’empat dels ‘pericos’. Karrikaburu podria haver retornat el cop a l’instant després d’un gran control que li ha servit per acomodar-se el tir, però ha marxat prop del pal llarg. Pastor també ha posat a provar la porteria contrària en una acció on ha dividit molt bé. L’inici del segon temps estava tenint més ocasions, inclús podria haver servit a l’Espanyol per remuntar després d’una doble ocasió de Braithwaite que ha tocat amb el pal. Era evident que el gol no havia caigut massa bé el gol a l’Andorra. A mesura que passaven els minuts, els de Costa semblaven més cansats davant un Espanyol que s’aprofitava d’haver estat replegat al primer temps. Una acció entre Iker Benito, que ha entrat per Bover al 67′, i Pampín ha revifat l’esperança dels tricolors per seguir insistint en el gol. Estaven trobant al tercer home, dominant el joc, però la sort els negava un altre gol que tampoc ha arribat en una altra bona canonada d’Iván Gil. Ferran Costa ha estat molt actiu des de la zona tècnica. Ferran Costa ha donat els últims deu minuts a Marsà davant la lesió de Diego, i Pombo, que s’afegia a la punta d’atac en el lloc d’un Karrikaburu exhaust després d’un gran esforç. L’Andorra ha tornat a controlar la possessió en la recta final. Es jugava al que els tricolors manaven, però no valia despistar-se, atents per aprofitar qualsevol errada blanc-i-blava. Pombo podria haver tingut l’opció de decantar el partit després d’una passada llarga excel·lent d’Iván Gil que el deixava sol contra el porter, però el seu control no ha estat bo. L’Espanyol s’hi ha tornat mitjançant Puado, en un partit que s’anava trencant a les últimes jugades. Els set minuts d’afegit han donat perquè el delegat tricolor sortís expulsat per problemes amb els canvis, i que Braithwaite tornés a posar la por al cos amb un remat de cap. L’Andorra ha pogut resistir a les envestides finals de l’Espanyol, que podria haver aconseguit els tres punts amb alguna pilota penjada a l’àrea que Braithwaite ha desaprofitat. Però l’Andorra, amb Pastor liderant una defensa inexpugnable, ha sabut mostrar-se sòlid i fins i tot ha pogut trobar alguna situació de perill per decantar el marcador. Un punt que no treu a l’Andorra de la cua de la classificació, però tampoc serveix als blanc-i-blaus per tornar a les posicions d’ascens directe. FITXA TÈCNICA RCD Espanyol: Joan Garcia; Omar, Víctor Ruiz (Pol Lozano, 46′), Sergi Gómez (Calero, 80′), Oliván; Keidi Bare (Valles, 46′), Gragera, Jofre (Salvi, 65′), Melamed (Aguado, 28′); Puado i Braithwaite. FC Andorra: Ratti; Petxa, Pastor, Diego González (Marsà, 80′), Pampín; Jandro, Molina (Migue Leal, 90+1′), Bover (Iker Benito, 67′), Iván Gil (Samper, 90+1′); Lobete i Karrikaburu (Pombo, 80′). Gols: 0-1 Iván Gil (29′), 1-1 Braithwaite (53′). Targetes: L’àrbitre González Díaz (Comitè Astúries). Ha mostrat grogues a Omar (16′), Víctor Ruiz (37′), Jofre (56′), Puado (76′) i Calero (90+8′) per part de l’Espanyol. També a Diego (69′), Petxa (76′) i Ratti (90+5′) per part de l’Andorra. Incidències: 24.644 espectadors a l’Stage Front Stadium.