El MoraBanc surt vencedor de la batalla de Corunya i posa la catifa vermella cap a l’ACB

Agencia inmobiliaria en Andorra todo tipo de propiedades para comprar alquilar o invertir en Andorra

S’enfrontaven el millor atac (Corunya) contra la millor defensa (Andorra). Als tricolors els hi ha costat gairebé tres minuts fer la primera cistella, obra de Maric. En el conjunt gallec, Filipovic ha anotat els 9 primers punts (9-4) convertint tots els seus llançaments (4 de 4). Les defenses s’estaven imposant als atacs. Els locals han donat al partit un ritme lent, amb possessions molt llargues, que ha contagiat al MoraBanc, un equip ràpid en les transicions i al contraatac. Li ha costat obrir la llauna i la mostra són els 14 punts aconseguits en els deu primers minuts (19-14). Felipe dos Anjos protegeix la pilota en presència d’un rival i la voluntat de passar-la a Speight. Al segon quart, els tricolors han donat més velocitat a les seves accions i s’han posat per primera vegada per davant a l’electrònic després d’un parcial de 2-8 (20-21) i dues cistelles consecutives d’un motivadíssim Maric, que ha tornat a la seva millor versió de principi de temporada. La fórmula ordenada per Natxo Lezkano era ben senzilla: rebot defensiu i a córrer, aprofitant el fluix balanç defensiu gallec. El Leyma han viscut en aquest quart dels triples, una faceta en la qual no ha estat encertat el MoraBanc en els primers minuts (1 de 10). S’arribava al descans amb empat i un marcador baix (31-31), i amb 12 punts de Maric. A la represa, els dos equips han continuat molt negats en atac, amb un preocupant 1 de 15 triples andorrà i només 4 punts en cinc minuts. A còpia de tirs lliures, el Leyma obria un forat en el marcador i es posava a defensar en zona per provar d’ofegar Dos Anjos. El MoraBanc tornava a patir com al primer quart i rebia un parcial de 11-4 (42-35). Speight ha trencat la mala ratxa en els triples però calia tancar el rebot defensiu. El tercer quart s’ha tancat amb 49-45 i tot per decidir. Andric mira d’avançar entre jugadors gallecs. El darrer quart ha començat amb un triple de Micah Speight que intentava ser el revulsiu que necessitava l’Andorra. Un nou triple, aquest cop d’Andric col·locava el 49-51 i l’equip estava mossegant més en defensa. Dee anotava un altre triple, el tercer consecutiu amb un parcial de 0-9 i més cinc al marcador. Tot el que havien estat incapaços d’anotar els tricolors en trenta minuts ho havien fet en quasi noranta segons. El parcial ja era de 0-11 i el Corunya havia estat dos minuts i mig sense anotar. Quedava molt partit i els dos equips estaven carregats de faltes personals (54-58). Rafa Luz arribava a la seva quart i posava el seu equip en bonus a manca de sis minuts per al final. El MoraBanc picava molta pedra per intentar emportar-se la victòria en una pista on només havien guanyat Gipuzkoa i Lleida. Quan pitjor ho estaven passant els tricolors, negats en atac ha aparegut Dos Anjos amb dues esmaixades (58-62). Rafa Luz anotava dos punts (62-64) en un final molt ajustat i a menys de dos minuts per acabar. Filipovic fallava el triple i Borg perdia l’oportunitat d’encarrilar la victòria. Luz robava una pilota regalada per Filipovic a falta de 49 segons. Borg fallava un triple i li xiulaven personal en ataca a Andric. Vega fallava un tir lliure i Dee anotava de dos (63-66) amb 14 segons per jugar. Filipovic tenia dos tirs lliures i en fallava un. La possessió era per MoraBanc i Rafa Luz amb una jugada de murri encistellava el 64-68. El Leyma anotava per al 66-68 a dos segons del final i Dee posava la sentència amb dos tirs lliures. Leyma Corunya (66): Galán, Barrueta 4, Filipovic 12, Lundqvist 9, Nwogbo 3 -cinc inicial-, Jakovics 8, Vega 9, Diagne, Hernández 4, Simeunovic 6, i Font 11. 22 de 30 tirs lliures; 10 de 33 tirs de dos; 8 de 22 triples. 35 rebots, 8 ofensius. 24 faltes personals i un eliminat: DIagne. MoraBanc Andorra (70): Rafa Luz 12, Borg, Andric 9, Czerapowicz, Maric 14 -cinc inicial-, Llovet 4, Dee 14, Speight 7, Dos Anjos 10, i Rubio. 14 de 20 tirs lliures; 19 de 35 tirs de dos; 6 de 26 triples. 34 rebots, 7 ofensius. 26 faltes personals. Parcials: 19-14, 12-17, 18-14, 17-25. Àrbitres: Lucas, Cañigueral i Marqueta