El tercer trimestre es tanca amb l'obertura de 171 nous establiments

El tercer trimestre es tanca amb l’obertura de 171 nous establiments

Agencia inmobiliaria en Andorra todo tipo de propiedades para comprar alquilar o invertir en Andorra

El tercer trimestre es tanca amb l'obertura de 171 nous establiments

El tercer trimestre es tanca amb l’obertura de 171 nous establiments

El tercer trimestre del 2022 s’ha tancat amb 11.383 establiments actius inscrits en el Registre de Comerç i Indústria, la qual cosa representa un increment de 171 establiments en relació amb els 11.212 registrats a finals del segon trimestre del 2022. Aquestes xifres, per tant, representen un augment de l’1,5%.

En termes comparatius amb el trimestre anterior, en el qual es van registrar 408 nous establiments, es redueix el ritme d’altes durant el tercer trimestre del 2022, experimentant així una variació trimestral negativa del 23%, mentre que les 143 baixes d’establiments registrades són superiors als registres observats al trimestre anterior (123 establiments) registrant una variació trimestral positiva del 16,3%. 

Entrant al detall d’aquest tercer trimestre, segons el sector d’activitat econòmica, destaca el nombre d’establiments que desenvolupen la seva activitat principal en el comerç a l’engròs i al detall i reparació de vehicles de motor i motocicletes (3.123 establiments), en les activitats professionals, científiques i tècniques (2.273 establiments) i en l’hostaleria (1.032 establiments).

Pel que fa a la ubicació territorial, es detecta una concentració del 65,1% dels establiments entre les parròquies d’Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i Encamp. A més a més, aquesta darrera parròquia mostra l’increment trimestral més elevat amb l’1,9%, en un context generalitzat de creixements en totes les parròquies durant el tercer trimestre del 2022.

L’augment general registrat al tercer trimestre d’aquest any s’explica pel balanç positiu que durant aquest període ha presentat la creació neta d’establiments (+171), identificada com la diferència entre les altes i les baixes, en inscriure’s 314 nous establiments i registrant-se 143 baixes. Els sectors que més han contribuït a aquest augment en valors absoluts han estat el d’activitats professionals, científiques i tècniques (+3,7% i +31 establiments nets), el d’informació i comunicacions (+3,7% i +31 establiments nets) i el de comerç a l’engròs i al detall i reparació de vehicles de motor i motocicletes (+0,7% i +22 establiments nets).

LLEGIR MÉS: https://www.bondia.ad/economia/el-tercer-trimestre-es-tanca-amb-lobertura-de-171-nous-establiments