El VPC es proclama campió de Catalunya de rugbi per tercer cop

Agencia inmobiliaria en Andorra todo tipo de propiedades para comprar alquilar o invertir en Andorra

Els primers 40 minuts han estat marcats per un joc de molta qualitat i presidit per la tensió d’allò que hi havia en joc, el titol de campió de Catalunya. Les davanteres han estat molt superiors i, per sort pel VPC, als blaugrana els ha faltat tenir el control de la pilota i profunditat les fases tres i quatre. També és cert, que cada vegada han arribat a aquest nivell s’han topat amb el mur tricolor i s’han emportat diversos placatges. Ha estat un període amb un joc molt conservador i amb el VPC per davant en el marcador (7-3) amb un Josep Arasanz destacat. Els dos equips havien afrontat el matx amb el fre de mà posat i calia veure si el treien a la segona. El pas dels minuts afavoria l’Andorra, un equip més potent físicament, i també el marcador (10-3). Els homes de Dani Raya estaven llegint millor el partit tàcticament que el Barça. Allò era una guerra de posicions amb la primera línia andorrana marcant la diferència. L’àrbitre ha anul·lat un assaig tricolor per un avant més que dubtós. A la següent jugada ha aconseguit l’assaig Galdric Calvet (17-3) a manca de mitja hora per al final. El VPC es quedava temporalment amb catorze jugadors per una expulsió temporal per una targeta groga. Gregor McNeish dirigia l’ofensiva andorrana per un equip coral i molt ben treballat, un conjunt sense fissures. Els jugadors andorrans celebren la victòria. Arribava un nou assaig, aquest cop de Pedro Alvarado que ha transformat McNeish (24-3). El domini era aclaparador en aquest període per part del VPC amb una primera part de desgast i una segona d’espectacle. Raya recuperava el jugador expulsat, Franken, amb 20 minuts encara per disputar. De tornada al terreny de joc li feia un placatge al barcelonista Alegría que encara deu estar estabornit. Els blaugrana retallaven diferències amb un assaig i una transformació (24-10). El partit s’ha anat escalfant i l’Andorra s’ha quedat amb dos jugadors menys per expulsió però el marcador ja no s’ha mogut. L’Andorra ha portat el partit pel camí que volia i ha conquerit el seu tercer campionat de Catalunya. Els tricolors tenen ara l’oportunitat de pujar a la segona divisió. La federació catalana disposa de tres places en aquesta categoria. El Barça Blau hi ha renunciat en diverses ocasions malgrat haver-se proclamat campió de Catalunya. El problema per als equips són els 11.000 euros només d’inscripció i els desplaçament a Saragossa, Alacant, València o les Illes Balears.