Els ingressos de Duana fins al novembre, un 13,3% superiors als d'abans de la pandèmia

Els ingressos de Duana fins al novembre, un 13,3% superiors als d’abans de la pandèmia

Agencia inmobiliaria en Andorra todo tipo de propiedades para comprar alquilar o invertir en Andorra

Els ingressos de Duana fins al novembre, un 13,3% superiors als d'abans de la pandèmia

Els ingressos de Duana fins al novembre, un 13,3% superiors als d’abans de la pandèmia

La Duana ha recaptat fins a 216.494.459 euros en els onze primers mesos de l’any, un 13,3% més respecte els 191 milions que va ingressar entre el gener i el novembre del 2019, és a dir abans de la pandèmia, segons les dades fetes públiques pel ministeri de Finances.

La millora s’explica pel bon comportament de les diferents taxes que han registrat millors xifres que les obtingudes en el darrer exercici abans de la Covid, especialment la d’importació de combustibles que, en bona part per l’increment del preu del carburant, ha reportat un 7,1% més d’ingressos, i la dimportació d’altres mercaderies que, beneficiada per l’escalada de la inflació, ha crescut un 21,2%. 

Així, la importació de carburants ha suposat en el que portem d’any uns ingressos de 50,2 milions d’euros per a les arques de l’Estat, davant els 46,8 milions que es van ingressar el mateix període del 2019, mentre les altres mercaderies han permès ingressar fins al novembre 52,2 milions d’euros enfront els 43 que es van obtenir en els onze primers mesos de fa tres anys.

Pel que fa a la taxa d’importació de begudes, s’han recaptat fins ara 8.715.836 euros, una xifra sensiblement superior respecte als 8,2 milions d’euros obtinguts entre el gener i el novembre del 2019, mentre les taxes a la importació de tabac, que es van incrementar en un 6% l’octubre passat, han permès recaptar fins a 105,3 milions d’euros, una xifra un 13,4% superior als 92,9 milions que es van recaptar en el mateix període del 2019. 

Quant a la recaptació mensual, la Duana va recaptar 25 milions d’euros el mes passat, 8,3 milions més dels que es van obtenir el mateix mes del darrer any abans de la pandèmia de la Covid-19. Per categories, la importació de begudes va suposar 942.362 euros, la de tabac fins a 14,1 milions, la xifra més alta de tot l’any degut a l’increment de la taxa, la de combustibles 4 milions mentre les altres mercaderies van reportar uns ingressos de 5,9 milions.

LLEGIR MÉS: https://www.bondia.ad/economia/els-ingressos-de-duana-fins-al-novembre-un-133-superiors-als-dabans-de-la-pandemia