FEDA presenta la nova xarxa de fred i calor d'Escaldes amb un cost de 5,5 milions d'euros

FEDA presenta la nova xarxa de fred i calor d’Escaldes amb un cost de 5,5 milions d’euros

Agencia inmobiliaria en Andorra todo tipo de propiedades para comprar alquilar o invertir en Andorra

FEDA presenta la nova xarxa de fred i calor d'Escaldes amb un cost de 5,5 milions d'euros

FEDA presenta la nova xarxa de fred i calor d’Escaldes amb un cost de 5,5 milions d’euros

La nova xarxa de fred i calor que ha presentat FEDA aquesta tarda abastarà una desena d’edificis d’Escaldes-Engordany. És la tercera instal·lació alternativa que fa l’elèctrica al país, després de la d’Andorra la Vella i Soldeu. 

FEDA ha presentat aquesta tarda la primera xarxa de fred i calor del país que està situada a Escaldes-Engordany. Una instal·lació que serveix com una caldera comunitària que, a diferència de les convencionals, no funciona amb electricitat o combustibles fòssils, sinó que ho fa amb aerotèrmia. De moment abastirà una desena d’edificis i podrà generar l’energia equivalent a unes 800 llars. L’objectiu és fer una segona fase aprofitant l’aigua. Així ho ha afirmat el gerent de Feda Ecoterm, Jordi Travé: “Estem analitzant possibles extensions”.

En total, 5,5 milions d’euros que han de servir per fer un pas més per deixar de dependre de la compra d’energia externa. De fet, l’objectiu és assolir els compromisos de la llei de transició energètica abans de temps. “Assoli el 33% de la demanda l’any 2030” ha detallat la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó.

L’eficiència energètica s’ha de treballar des de diferents punts. És per això que també s’està avançant en el projecte del parc eòlic del pic del Maià que cada vegada és una realitat més propera. 

LLEGIR MÉS: https://www.andorradifusio.ad/noticies/feda-presenta-nova-xarxa-fred-calor