Fracassa l'intent de pacte entre patronal i sindicats sobre l'augment de sous

Fracassa l’intent de pacte entre patronal i sindicats sobre l’augment de sous

Agencia inmobiliaria en Andorra todo tipo de propiedades para comprar alquilar o invertir en Andorra

Fracassa l'intent de pacte entre patronal i sindicats sobre l'augment de sous

Fracassa l’intent de pacte entre patronal i sindicats sobre l’augment de sous

Patronal i sindicats han deixat palès aquest dimarts al matí les grans diferències pel que fa a l’increment dels salaris. Una vegada més la reunió del Consell econòmic i social s’ha tancat sense acord. Les dues parts mantenen els seus posicionaments.

Només hi ha un punt convergent entre sindicats i patronal: accepten l’augment d’un 7% del salari mínim. Això sí, amb una proposta lleugerament diferent per part de la CEA, ja que afegeix un segon augment entre el 4 i el 5% per als salaris que arribin al que s’estableix com a mitjà, 2.323 euros mensuals. La patronal deixa oberta l’opció de revistar la proposta el 2023 en funció de l’IPCpero creu que és necessari establir en quin grau s’ha perdut el poder adquisitiu dels treballadors. 

Així ho creu el president de la CEA, Gerard Cadena. “Hem aconseguit avui que el Govern s’impliqui i que també ells no siguin només un espectador, sinó que s’impliquin en el fet de poder donar quin és el poder adquisitiu que hi ha a Andorra i en quin grau s’ha perdut o s’ha guanyat aquest poder”.

En canvi, l’USdA es manté en el plantejament anterior, que implica aplicar un 5% d’augment a tots els salaris durant els pròxims quatre anys i al final del procés establir la tretzena paga obligatòria. A més, han anunciat mobilitzacions si finalment s’implanta la proposta inicial del Govern. El secretari General de l’USdA, Gabriel Ubach, ha manifestat que un cop se sapigui quina mesura prendrà l’executiu veuran si “estem d’acord amb aquesta decisió i sí, quan cridem la gent a sortir al carrer, es vegi aquí si el Govern governa a Andorra per uns quants o per la majoria dels habitants d’aquest país”.

LLEGIR MÉS: https://www.andorradifusio.ad/noticies/fracassa-intent-pacte-patronal-sindicats-augment