La neu afecta una desena de vies de l'Alt Pirineu i Aran

La neu afecta una desena de vies de l’Alt Pirineu i Aran

Agencia inmobiliaria en Andorra todo tipo de propiedades para comprar alquilar o invertir en Andorra

La neu afecta una desena de vies de l'Alt Pirineu i Aran

La neu afecta una desena de vies de l’Alt Pirineu i Aran

La nevada d’aquesta tarda afecta més d’una desena de carreteres de l’Alt Pirineu i Aran, on es necessari circular amb cadenes segons informen des del Servei Català de Trànsit. Algunes d’elles són la C-13 entre Sort i Esterri d’Àneu (Pallars Sobirà), la C-28 al Port de la Bonaigua, des d’Esterri fins a Naut Aran (Val d’Aran), i l’N-230 entre Vilaller (Alta Ribagorça) i Bausen (Val d’Aran). Les precipitacions en forma de neu han arribat a primera hora de la tarda a cotes relativament baixes i en punts com ara Sort i la Seu d’Urgell ha estat rebuda amb “relativa sorpresa”. En el cas de la capital pallaresa, s’ha acumulat un gruix equivalent a uns tres dits, mentre que a la de l’Alt Urgell aquest ha estat d’un parell de centímetres.

Altres vies principals afectades per la neu són l’N-260 al Port del Cantó -que comunica les comarques de l’Alt Urgell i el Pallars Sobirà- i al Coll de Perves –entre el Pallars Jussà i l’Alta Ribagorça-. També són necessàries les cadenes per circular per diversos trams del Pallars Sobirà, com ara el la C-13z a Esterri d’Àneu, la C-147 entre Esterri d’Àneu i l’Alt Àneu, L-504 entre Llavorsí i Lladorre i L-510 entre Tírvia i Alins. Mentre, les vies afectades a l’Alta Ribagorça són l’L-500 entre el Pont de Suert i la Vall de Boí i L-501 a la Vall de Boí.

D’altra banda, Protecció Civil de la Generalitat activa en alerta el Pla Neucat i el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) anuncia que es poden acumular més de cinc centímetres de neu per sobre dels 700 metres, una situació que adverteixen que es pot produir especialment a l’Alt Urgell, però també a la resta de comarques pirinenques.

LLEGIR MÉS: https://www.bondia.ad/societat/la-neu-afecta-una-desena-de-vies-de-lalt-pirineu-i-aran