L’AZ desperta del somni un FC Santa Coloma que se’n va d’Europa amb el cap ben alt

Agencia inmobiliaria en Andorra todo tipo de propiedades para comprar alquilar o invertir en Andorra

Els neerlandesos han sortit decidits a sentenciar l’eliminatòria però Gomes ho ha evitat en tres bones accions. Han entrat al terreny de joc amb una mentalitat més ofensiva i una pressió molt més intensa de la que van mostrat a l’Estadi Nacional la setmana passada. Ja als dos minunts de joc, una pilota llarga a l’esquena de la defensa colomenca ha fet intervenir Gomes, que ha rebutjat una centrada xut de Pavlidis, que ho ha provat amb molt poc angle. La segona gran ocasió pels locals ha arribat al minut cinc, quan Hatzidiakos, després que la defensa colomenca rebutgés un córner, rematava, lliure de marca. Era evident que l’AZ, esperonat per la victòria 5-1 en el seu darrer partit de lliga, volia evitar qualsevol ensurt hi ha sorit al camp decidit a sentenciar l’eliminatòria. Ja havia avisat Dmitri Txérixev, l’entrenador colomenc, que, el primer quart d’hora, seria clau en l’esdevenir del partit, i Gomes s’ha tornat a lluir abans dels 10 minuts. Un córner a ha trobat a Pavlidis que des de la frontal de l’àrea petita ha rematat de cap, però el porter ha estat una altre vegada molt encertat. Després d’aturar l’impetu inicial dels locals, el Santa Coloma ha pogut tenir més possessió Després d’aturar l’impetu inicial, el Santa Coloma ha pogut tenir més possessió, que ha estat facilitada pel fet de comptar amb cinc centrecampistes, ja que els dos teòrics extrems s’han aculat. Passat el quart d’hora de joc, Txérixev ha fet un moviment tàctic. Per tal de salvar la pressió en la sortida de la pilota, Toribio s’ha incrustat entre els centrals, permeten que els dos laterals, Markovych i Crespo tinguessin més marge de maniobra. En la fase defensiva, l’equip es mantenia amb la mateixa disposició de 4-5-1, escalonant lleugerament els migcampistes segons on basculava la pressió. Això ha propiciat que l’equip arribés amb més facilitat a l’àrea rival. Garrido des de la zona de tres quarts, ha xutat intentant sorprendre Ryan, però el porter australià ha sabut corregir ràpidament la seva posició i ha pogut atrapar la pilota en dos temps. Així les coses, el perill local ha arribat en les jugades a pilota aturada i especialment en els córners per mirar d’aprofitar la presència de Van Bommel, un davanter alt com un sant Pau i fill de l’exjugador de l’FC Barcelona. Ha estat precisament Van Bommel, després d’una assistència de Pavlidis el que ha obert el marcador en un contraatac i en un xut en vaselina aprofitant que Gomes estava avançat. L’AZ ha dominat, ha tingut més ocasions i ha tret sis córners però la darrera oportunitat de la primera part ha estat per a Novoa. Gomes ha evitat que la diferència fos més àmplia A la represa (minut 49) Gomes ha tornat a salvar un gol i tres minuts després, Van Bommel, tan alt com ràpid, ha portar de nou el perill a la porteria colomenca però la seva passada no ha trobat rematador. Els locals aprofitaven que el Santa Coloma s’havia estirat més buscant l’empat per intentar ampliar la diferència al contraatac. En el minut 66, però, hi ha hagut una jugada que hauria pogut canviar el signe del partit, i és que de Wit ha clavat els tacs, en una pilota dividida, als bessons de Markovych, una acció mereixedora de la targeta vermella. L’àrbitre ha xiulat la falta, però sense amonestar al jugador. Gomes ha estat un cop més el protagonista aturant en dos temps el remat de de Wit. Van Bommel, el referent ofensiu local, era substituit. L’AZ volia tancar el partit però Gomes i el pal i la manca de punteria ho impedien. Però estava clar que allò no podia durar i el segon gol ha arribat després d’una excel·lent jugada de Mihailovich que ha culminat Ladho a porta buida. Els locals no s’han conformat amb el marcador i han intentat ampliar-lo. Gomes ha aturat el xut de Pavlidis i aquí ha acabat el partit. L’FC Santa Coloma se’n va d’Europa amb el cap ben alt. Camp: Az Stadion Alkmaar. 10.014 espectadors. Az Alkmaar (2): Ryan, Sugawara, Bazoer (Penetra 62′), Hatzidiakos, Wolfe (Kasius 77′), Clasie, D. de Wit (Mihailovic 70′), Mijnans, Van Bommel (Poku 70′), Odgaard (Lahdo 62′) i Pavlidis. FC Santa Coloma (0): Gomes, Markovych, Gomez, Rodríguez, Crespo, Garrido (Nierga 69′), Novoa (Virgili 80′), Toribio, López (Jiménez 80′), Mourelo (Moi San Nicolás, 60′) i Gila. Gols: 1-0, Van Bommel (41′); 2-0, Ladho (78′) Àrbitre: Henrik Nalbandyan (Armènia). Targeta groga a Mijnans (46′)