L'Estratègia Nacional del paisatge es converteix en un mapa

L’Estratègia Nacional del paisatge es converteix en un mapa

Agencia inmobiliaria en Andorra todo tipo de propiedades para comprar alquilar o invertir en Andorra

L'Estratègia Nacional del paisatge es converteix en un mapa

L’Estratègia Nacional del paisatge es converteix en un mapa

Protegir els espais naturals, regular el trànsit rodat a les muntanyes i integrar les zones industrials al paisatge. Són alguns dels deures que deixa la nova estratègia nacional del paisatge que es pot consultar en un mapa. 

A partir d’ara comuns i Govern tenen una eina per protegir i gestionar el paisatge gràcies a un mapa que permet identificar a cop d’ull les infraestructures que formen part de l’alta muntanya, la zona agrícola, d’aprofitament energètic o urbana. Pel que fa a la protecció dels espais naturals hi ha el repte de protegir el 30% del territori nacional i ordenar el trànsit rodat. 

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha explicat que hi ha una feina transversal a fer entre el Govern i els comuns per identificar els espais que mereixen ser protegits. “Oferirem aquest estudi als comuns i mirarem de treballar-ho amb ells”, ha detalla Calvó

Entre les 87 accions que marca el pla n’hi ha dues de caràcter regulador que pertany a la les zones industrials i a la publicitat en carretera.

D’altra banda a partir d’ara es pot posar en valor el paisatge, des de la vessant d’urbanisme fins a la turística o social a estructures com els rius o les rutes verdes que es continuaran descrivint.

LLEGIR MÉS: https://www.andorradifusio.ad/noticies/estrategia-nacional-paisatge-converteix-mapa