Un gol de Juanma a la recta final deixa a l’Andorra al caire de l’abisme

Agencia inmobiliaria en Andorra todo tipo de propiedades para comprar alquilar o invertir en Andorra

Sense tocar massa coses de l’onze inicial, l’Andorra ha arrencat amb una clara declaració d’intencions. Amb la pluja apropant-se altre cop tímidament al Nacional, els tricolors han començat portant la iniciativa i han estat els primers en posar a perill la porteria contrària, en una acció on Karrikaburu s’ha desmarcat molt bé, però Vaclik, molt atent, s’ha pogut anticipar a la passada. Una pentinada del davanter basc ha servit per tornar a posar en complicacions a l’Albacete abans dels deu minuts, però Molina no ha pogut arribar en condicions al segon pal. El migcampista ha continuat insistint amb un xut des de lluny que ha marxat molt ajustat. Els tricolors eren els únics que s’atrevien a mostrar més valentia en zona ofensiva, amb els manxecs còmodes defensant al seu propi camp i sortint al contracop. Els de Ferran Costa han sabut trobar a Lobete al costat dret en situacions avantatjoses que els permetien buscar el perill dins l’àrea. L’extrem de Lezo també ha volgut fer-se notar trobant una bona posició de tir, però el seu xut amb la cama esquerra ha marxat desviat. S’estava veient un Andorra amb molta més gana, més intens que els visitants. L’Albacete ha tingut la primera ocasió de perill a la mitja hora, després d’un xut d’Escriche que ha marxat a córner. Ferran Costa ha estat molt actiu a la zona tècnica. No es podia perdonar, i encara menys en un dia com avui. Amb el pas dels minuts, els d’Alberto González s’han anat consolidant i en una acció de Manu Fuster que ha sortit rebotada es podrien haver avançat. Han estat minuts d’agafar aire i forces per afrontar la segona meitat, l’assignatura pendent d’aquestes darreres jornades. Però abans d’arribar al descans els tricolors han demanat un penal per mans, en una centrada on Álvaro Rodríguez tenia el braç en posició perillosa, però el col·legiat ha desestimat com a infracció. Mateix guió al segon temps. Karrikaburu ha estat el protagonista de les primeres accions de perill dels locals, a qui els faltava més claredat en els últims metres. S’estava trobant a faltar la millor versió d’un Iván Gil que, quan entrava en contacte amb la pilota, aconseguia intimidar a l’Albacete. També ho feia Manu Fuster, sobretot en un contracop pel costat esquerre que ha obligat a Ratti a intervenir per salvar la més clara dels visitants. Andorrans i manxecs no aconseguien trobar un forat per repercutir-hi amb força en la defensa contrària. Les urgències dels dos equips obligaven a mantenir la tensió defensiva i prioritzar-la a ser més agressius a davant. Els tricolors han acumulat gairebé tot l’equip a camp contrari, deixant l’esquena descoberta i permetent-los arribar amb més freqüència. Faltant vint minuts, Costa ha donat entrada a Scheidler i Martí Vilà, que tornava després de gairebé cinc mesos lesionat. Uns canvis que han permès a Iván Gil incrustar-se al mig del camp, deixant el carril esquerre per Vilà, amb el punta francès acompanyant a ‘Karrika’. Tocava seguir assetjant la porteria de Vaclik fins al final. Lobete ha tingut les ocasions més clares dels tricolors. Lobete, després d’un gran esforç, ho ha provat xutant de llarga distància amb poca fortuna. També Pampín ha arribat amb perill de segona línia i ha picat la pilota perquè marxés molt ajustada. L’Estadi Nacional empunyava a l’equip fins al final, però llavors ha arribat el cop més dur d’aquesta temporada. Una centrada de Manu Fuster al punt de penal l’ha aprofitat Juanma per avançar-se a Pastor i rematar molt bé de cap fent-ho impossible per a Ratti al 84′. Un gol que noquejava a l’Andorra i posava les coses molt difícils d’aquí en endavant. A la desesperada, Albanis ha tingut els seus primers minuts de la temporada, i Pombo també s’ha sumat a l’atac. Els tricolors ho han intentat fins al final, amb pilotes directes a la porteria de Vaclik però ja sense massa voluntat ni força per aixecar el marcador. Petxa ha estat expulsat després del xiulet final. L’Andorra es complica molt la vida i queda al caire de l’abisme quan falten quatre jornades. FITXA TÈCNICA FC Andorra: Ratti; Petxa, Pastor, Diego González, Pampín (Martí Vilà, 74′); Jandro (Scheidler, 74′), Molina (Pombo, 86′), Bover (Iker Benito, 81′); Iván Gil, Lobete (Albanis, 86′)i Karrikaburu. Albacete Balompié: Vaclik; Álvaro R. (Carlos Isaac, 46′), Kaiky, Glauder, J. Alonso; Riki, Olaetxea (Rai Marchán, 60′), Fidel (Juanma, 79′), Manu Fuster; Escriche (Agus Medina, 60′) i Quiles (Pacheco, 87′). Gols: 0-1 Juanma (84′) Targetes: L’àrbitre Orellana Cid (Comitè Andalús). Ha mostrat grogues a Jandro (38′), Petxa (71′), Iván Gil (83′), Scheidler (90′) i ha expulsat a Petxa (90+5′) per part de l’Andorra. També a Olaetxea (42′), J. Alonso (65′), Glauder (71′) per part de l’Albacete. Incidències: 2.414 espectadors a l’Estadi Nacional d’Andorra la Vella.