El Morabanc respira després de patir un bon ensurt contra un dels cuers de la LEB Or

Agencia inmobiliaria en Andorra todo tipo de propiedades para comprar alquilar o invertir en Andorra

L’inici del duel no ha estat senzill. El MoraBanc s’ha trobat un rival molt intens en defensa, que dificultava molt les accions interiors. No semblava pas un dels cuers de la LEB Or. Els de Natxo Lezkano ho han solucionat amb triples: quatre de consecutius per començar el partit (Andric, Speight, Dee i Rubio). A partir de l’equador del primer quart, però, els andorrans han recuperat el joc interior i això els ha permès marxar en el marcador (21-13 a dos minuts i mig de la botzina després d’una cistella de Maric. Hi ha ajudat també la millora en defensa, que ha permès tallar el bon ritme anotador que els de la ciutat autònoma havien mostrat en els primers instants. Al final del quart, la diferència favorable al MoraBanc era de vuit punts (23-15). Semblava que els de Lezkano havien marcat territori, però l’inici del segon període s’ha fet una passa enrere. El Melilla, de nou més agressiu, ha frenat en atac els andorrans mentre que en l’aspecte ofensiu, amb un Davis molt encertat, ha fet mal. I gràcies a tot això, ha aconseguit apropar-se de nou en el marcador en tot just tres minuts (25-25). I tornar a posar-se per davant gràcies a un triple de Thompson (25-28). Dos Anjos encistellant. El Morabanc anava a remolc i el Melilla aprofitava la bona dinàmica per fer encara més mal a un equip andorrà que no trobava la forma d’anotar. Ni a dins ni a fora. En els cinc primers minuts del període, només dos punts aconseguits des de la línia de tirs lliures. Fins que Tobias Borg -a falta de quatre minuts i mig per al descans- ha trencat la sequera amb un triple providencial. Jonhy Dee, també des de l’exterior, posava de nou els de Natxo Lezkano en el marcador (33-32). Les dues accions no han servit, però, de punt d’inflexió. Fins al final del quart, l’equip ha continuat amb massa errors en atac. Un triple de Samu Rodríguez ha fet que el conjunt visitant marxi al descans amb tres punts d’avantatge, prou acceptable vist el baix rendiment de l’equip tricolor en un segon quart per oblidar (39-42). L’inici del tercer quart, amb un 0-6 de parcial, ha empitjorat encara més la situació. Per acabar de complicar tot plegat, Davis es treia de la màniga un nou triple per posar nou de diferència a favor del Melilla que ha seguit controlant el partit davant un Morabanc totalment a remolc, que ha arribat a perdre d’onze (44-55). Novament, amb triples, l’equip ha reaccionat. Rubio i Dee han posat els de Lezkano només cinc punts per sota (50-55). Davis ha estat un malson per als tricolors. L’equip, però ha continuat a remolc. Tret dels llançaments exteriors, li costava horrors anotar i es veia superat massa vegades en defensa, sobretot per un Davis en estat de gràcia. Malgrat això, no s’arriba a ser líder de LEB Or si no es té qualitat i aquesta ha aparegut quan més falta feia. En aquest cas la d’Andric: dos triples i una cistella a la contra i ell solet ha donat la volta al marcador quan faltaven 50 segons pel final del període (64-63). Dos Anjos ha culminat un alley-oop abans de la botzina per acabar dos punts a sobre (66-64). Amb l’ensurt al cos, tocava posar els cinc sentits al darrer quart per no patir una entrebancada inesperada. Els nervis, no es pot negar, eren presents a la graderia i a la pista, com evidencia els dos tirs lliures fallats per Dos Anjos quan podia crear una escletxa de sis al marcador. Com a mínim, el Morabanc havia aconseguit portar la iniciativa. No marxava en el marcador, però se situava sempre al davant. Un triple d’Speight i una posterior cistella de Dos Anjos ha obert una petita escletxa de sis punts a falta de cinc minuts (80-74). Maric observa el llançament de Pereira. Un tir lliure arran d’una tècnica l’ha aprofitat Dee per ampliar una mica més la diferència. I a banda, per traslladar la pressió a un Melilla que ara era qui patia per anotar. Ha estat el moment d’aplicar l’ofici. De defensar aferrissadament i intentar no arriscar en atac. Dos tirs lliures transformats per Dos Anjos han posat el +10 a l’electrònic, quan quedaven només tres minuts i mig. La Bombonera ja respirava. Al tram final, ja davant un rival a la desesperada, els de Natxo Lekzano han sabut tancar el partit. Al final, amb una diferència de +10. Ben segur, poc esperada pels aficionats minuts abans, quan la situació s’havia complicat. I molt. El triomf, suadíssim, fa que el MoraBanc segueixi al capdavant de la taula. A l’equip, però, li queden encara sis finals. La primera d’elles, el cap de setmana vinent, a la pista del Valladolid. FITXA TÈCNICA MORABANC (92): Dee (12), Speight (12), Rubio (7), Llovet (0), Dos Anjos (14) -cinc inicial-, Andric (19), Borg (10), Schreiner (2), Maric (10) i Czerapowicz (6). MELILLA SPORT CAPITAL CLUB (82): Samu Rodríguez (7), Jarumbauskas (7), Pardina (3), Balaban (14), David (27) -cinc inicial-, Rodrigo (0), López Santana (3), Pereira (9), Mulero (3), Mensah (6) i Thompson (3). Àrbitres: Ávila, Espiau i Cervants. Parcials: 23-15, 16-27 (39-42) / 27-22 / 26-18 (92-82).