Il·lusió de les estacions, escepticisme dels esquiadors

Il·lusió de les estacions, escepticisme dels esquiadors

Agencia inmobiliaria en Andorra todo tipo de propiedades para comprar alquilar o invertir en Andorra

Il·lusió de les estacions, escepticisme dels esquiadors

(AMB VÍDEO) Les pistes d’esquí del país es posen en marxa amb la voluntat d’oferir una bona qualitat de neu i de serveis davant un pont de la Puríssima que s’espera amb candeletes

Les estacions d’esquí del país, totes ja avui, arrancant la temporada amb ganes d’oferir bons serveis i una bona qualitat de neu tot i que les precipitacions ‘naturals’ no han estat gaire abundants. La davallada de temperatures els darrers dies ha permès fabricar neu de cultiu encara que es treballa amb precaució per la qüestió de la racionalització energètica. Hores d’ara hi ha més il·lusió entre els responsables i treballadors de les estacions que no pas entre els esquiadors, que malgrat tenir fam de neu i esquí són escèptics en relació amb l’esdevenir de la temporada.

En efecte, els pocs esquiadors que aquest matí estrenaven curs a Grau Roig, per exemple, temen que l’efecte del canvi climàtic es deixi notar més que mai aquest hivern i no siguin les nevades tan abundants, amb la qual cosa això afectaria la qualitat de la neu. La temporada s’inicia amb uns 45 – 50 km de domini esquiable amb gruixos de fins a 40 centímetres. La intenció des de Grandvalira és que dilluns es puguin tenir oberts 65 km. El divendres, laborable, comença fluix, però les previsions indiquen que s’anirà animant i que la setmana de la Puríssima serà bona. Es preveu, per exemple, especialment als sectors ‘tradicionals’ de Grandvalira una bona afluència de visitants de Madrid. Com també el conjunt de la temporada, s’auguren unes bones xifres atès el nivell de reserves per Nadal, amb més reserves a la data, que l’any passat. Els mercats de proximitat, espanyol i francès, seran les procedències principals dels esquiadors aquesta temporada, i pel que fa als mercats internacionals, amb protagonisme dels britànics, amb la pèrdua del visitant rus, i amb la voluntat d’atraure cada vegada més als amants de la neu provinents dels països escandinaus.

Il·lusió de les estacions, escepticisme dels esquiadors

TEXTO PROPIETAT: https://www.altaveu.com/actualitat/neu/illusio-estacions-escepticisme-esquiadors_44079_102.html