La banca continua confiant en Europa com a refugi d’última instància en cas de dificultats

La banca continua confiant en Europa com a refugi d’última instància en cas de dificultats

Agencia inmobiliaria en Andorra todo tipo de propiedades para comprar alquilar o invertir en Andorra

La banca continua confiant en Europa com a refugi d’última instància en cas de dificultats

La banca continua confiant en Europa com a refugi d’última instància en cas de dificultats

El vicepresident de la Comissió Europea deixa entreveure que serà molt complicat que el BCE pugui ser paraigua del sector bancari andorrà

El sector bancari andorrà continua confiant en el Banc Central Europeu (BCE) com a refugi d’última instància. I Europa veu complicat que per molt acord d’associació que hi hagi el BCE pugui esdevenir el paraigua que la banca del Principat voldria tenir, tal i com se li va manifestar al vicepresident de la Comissió Europea, Maroš Šefčovič, durant la visita que aquest va fer dijous a Andorra.

Šefčovič va escoltar tots i cadascun dels neguits del teixit sòcio-econòmic del Principat. En la trobada que es va fer dijous a la tarda a la històrica seu de Ràdio Andorra, el número 2 de la Comissió Europea responsable de les relacions institucionals de l’organisme comunitari va permetre que cada representant sectorial li formulés una pregunta. Va ser en aquest marc, asseguren les fonts, on Šefčovič va constatar el desconeixement dels agents econòmics del país en relació, almenys, amb l’estat de la negociació de l’acord.

Šefčovič va deixar clar que no és una qüestió que pertoca a la Comissió Europea sinó que l’ha de decidir el BCE directament i cadascun dels estats membres de la UE

I seria arran d’aquest intercanvi de preguntes que s’arribaria a la conclusió que calen més canals de comunicació -entre Brussel·les i Andorra i, sobretot, entre Andorra i la seva ciutadania- per fer entendre més i millor què s’està fent, què significa i per on es va. Segons les fonts consultades, el vicepresident de la Comissió Europea hauria quedat esparverat per les queixes mostrades pels intervinents en relació amb la negociació que es du a terme.

Šefčovič es va anar anotant les preguntes que se li feien i després va respondre aquelles que va considerar que calia. Segons fonts assistents a la trobada, el número 2 de la Comissió Europea va dedicar especial atenció a la banca, com volent fer un gest de certa tranquil·litat davant un sector que està expectant de l’impacte que pot tenir l’acord malgrat que ni tan sols s’ha posat sobre la taula la carpeta dels serveis financers.

Evidentment, la Comissió Europea no va comprometre’s a res. Però la representant d’Andorran Banking, Ester Puigcecós, sí que s’hauria interessat per la possibilitat que el BCE pugui esdevenir el real prestador de darrera instància -donant a entendre, aparentment, que la confiança que genera el recentment presentat projecte de llei per crear una mena de línia de crèdit de protecció amb l’AFA com a ‘gestor’ no acaba de resoldre la qüestió.

Maroš Šefčovič hauria mostrat la seva prudència, molta prudència, en relació amb el fet que el BCE pugui aixoplugar el sector bancari andorrà ni en el cas d’un acord d’associació. El polític eslovac va deixar clar que no és una qüestió que pertoca a la Comissió Europea sinó que l’ha de decidir el BCE directament i, també, molt probablement s’hi haurien de referir cadascun dels estats membres de la UE, donant així a entendre que seria extremadament complicat poder acollir la petició de la banca andorrana.

LLEGIR MÉS: https://www.altaveu.com/actualitat/finances/banca-continua-confiant-en-europa-com-refugi-ultima-instancia-en-cas-dificultats_42854_102.html