La resistència d’Andorra no aguanta el segon temps davant Grècia als Euro Qualifiers

Agencia inmobiliaria en Andorra todo tipo de propiedades para comprar alquilar o invertir en Andorra

Andorra s’ha estrenat a casa en el seu primer partit d’una fase de classificació per a l’Eurocopa amb dos canvis respecte a la passada derrota davant Montenegro. La lesió d’Alex Cardoso ha obligat al retorn de Luna Marcet sota pals, mentre que Miriam Tizón substituïa a Plaja en l’atac tricolor, sempre protagonitzat per Tere Morató. Tal com havia avisat Panadero en la prèvia, el partit ha començat amb Grècia controlant el domini de la possessió, amb Andorra replegada al seu propi camp. Era important aguantar durant els primers minuts sense encaixar, d’aquesta manera els dos conjunts podrien assentar-se al terreny de joc i les hel·lèniques podrien perdre la paciència. Aquest ha estat l’11 d’Albert Panadero en el seu debut a casa. Així ha estat i les de Panadero han tingut la seva primera arribada sobre el quart d’hora, amb una pilota llarga que ha acabat rematant Tizón després de diversos rebots. Les visitants també podrien haver estrenat el marcador al 19′ després d’una arribada al segon pal de Kongouli, que ha arribat molt forçada i ha errat una rematada clara. El conjunt de Katikaridis s’ha apropat més a la porteria contrària, sobretot amb pilotes llargues a l’esquena de Fernández i Rosas, però no estava trobant a Papadopoulou en la punta d’atac gràcies a una defensa organitzada d’Andorra, amb Marcet molt atenta a les sortides. Tere Morató ha tingut l’opció de rememorar la falta anotada en l’últim partit en una posició més avantatjosa, però el seu tir ha marxat per molt poc abans d’arribar al descans. Abans, però, a l’última de la primera part, Andorra ha estat castigada amb un penal en contra rigorós. En un cos a cos entre Paula Da Silva i Spyridonidou, l’àrbitra lituana ha considerat que hi havia un ús excessiu de força en Da Silva i ha assenyalat la pena màxima. La millor jugadora de Grècia, Veatriki Sarri, no s’ho ha pensat i ha anotat amb un bon xut col·locat el primer gol de la tarda, just abans del xiulet de la mitja part. Podrien haver ampliat distància les visitants a l’inici de la segona part, després d’un mal rebuig de Solé que ha acabat amb una assistència als peus de Spyridonidou, sense sort amb el remat després que toqués al pal. Però la davantera grega ha entrat per revolucionar el partit i, minuts més tard, ha controlat molt bé una passada de Mitkou i, amb l’ajuda del rebot, l’ha creuat per marcar el segon gol de Grècia al 57′. Aitana Colobrans, en una acció de contracop. Panadero ha volgut posar totes les cartes sobre el terreny de joc i ha donat entrada a Noa Gallinat i María Ruzafa, les dues sense minuts davant Montenegro, per provar d’ajustar altre cop el marcador. Però lluny d’apropar-s’hi, ha estat Gkatsou, amb un potent xut de falta des de molt lluny, qui ha ampliat distàncies al 66′. El tercer gol ha acabat amb les aspiracions de la selecció andorrana, que ha optat per consolidar el bloc defensiu amb Laura Borja, a l’espera de sortir en algun contracop perillós. Grècia també ha abaixat el ritme fent participar a les menys habituals i en els últims minuts s’han igualat les forces. Però la carn ja estava venuda i, tot i l’apretada final d’Andorra, les de Panadero han marxat sense premi en el seu debut als Euro Qualifiers. La pròxima finestra de seleccions serà a finals de maig contra Illes Feroe i Montenegro, també com a amfitriones. FITXA TÈCNICA Andorra (0): Marcet; Sin (Gallego, 84′), Rosas, Fernández, Solé, Da Silva; Colobrans (Gallinat, 58′), Gonçalves (De Vertiz, 84′), Lluch (Borja, 76′), Tizón (Ruzafa. 58′), i Morató. Grècia (3): Glannakouli; Mitkou, Palama, Gkatsou, Kotsaki; Sarri (Chamalidou, 75′), Karambouki (Peiou, 75′), Moraitou; Pouliou (Vardali, 76′), Kongouli (Spyridonidou, 38′) i Papadoupoulou (Chalatsogianni, 46′). Gols: 0-1 Sarri (45+2′), 0-2 Spyridonidou (57′), 0-3 Gkatsou (66′). Targetes: L’àrbitra Jurgita Macikunyte (LIT). Ha mostrat grogues a Colobrans (20′), Fernández (33′), Da Silva (45+2′) i Lluch (76′) per part d’Andorra. També a Moraitou (50′) i Pouliou (59′) per part de Grècia. Incidències: Partit disputat a l’Estadi Nacional d’Andorra la Vella davant 428 espectadors.