L’economia andorrana va créixer un 5,4% al tercer trimestre

L’economia andorrana va créixer un 5,4% al tercer trimestre

Agencia inmobiliaria en Andorra todo tipo de propiedades para comprar alquilar o invertir en Andorra

L’economia andorrana va créixer un 5,4% al tercer trimestre

L’economia andorrana va créixer un 5,4% al tercer trimestre

Els serveis, amb un increment del 4,5%, i la construcció, amb un 5,4% són els sectors que més impulsen el PIB, mentre que agricultura i indústria denoten certs símptomes d’estancament

L’economia andorrana, malgrat les incerteses que provoca l’elevada inflació, la crisi energètica i l’amenaça de crisi, continua creixent. Al tercer trimestre ho va fer un 5,4%, segons ha fet públic aquest dijous el departament d’Estadística. L’increment és generalitzat a tots els sectors, però especialment fort a la construcció (+5,4%) i als serveis, on hi entra el turisme i el comerç, amb un 4,5%. Es tracta d’una pujada superior a la dels països veïns i al de la mitjana de la Unió Europea.

Així, entre juliol i setembre la dinàmica positiva dels trimestres anteriors es va mantenir. En aquest sentit, el sector serveis, que suposa el 80% del PIB, ha millorat amb força, impulsat per “l’eliminació del passaport Covid per accedir als establiments i les bones xifres del subsector comerç, hostaleria, transport, informació i comunicacions”. Si al primer trimestre, aquesta dada va créixer un 17,3% i, al segon, un 10,8%, encara es manté la dinàmica positiva, fins a un 5,4%.

I es tracta d’un increment generalitzat a tots els sectors. Cert, alguns amb més potència que altres. Els serveis ho han fet un 4,5%, però si es miren les dades únicament referides a comerç, hostaleria, transport, informació i comunicacions, encara és més fort: fins a un 9,7%.

També manté el bon ritme la construcció, amb un 5,4% de millora. En canvi, agricultura i indústria mostren uns creixements més moderats: de l’1,2% i el 0,2% respectivament.

LLEGIR MÉS: https://www.altaveu.com/actualitat/economia/economia-andorrana-va-creixer-54-tercer-trimestre_44601_102.html