L’ocupació del 79% pel pont fa preveure un bon hivern

Agencia inmobiliaria en Andorra todo tipo de propiedades para comprar alquilar o invertir en Andorra

L’ocupació del 79% pel pont fa preveure un bon hivern

L’ocupació del 79% pel pont fa preveure un bon hivern

“Si l’ocupació per Tot Sants ha estat al voltant del 80% vol dir que la setmana de la Puríssima tindrem almenys la mateixa”. D’aquesta manera es va referir ahir el director de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA), Jordi Pujol, a les perspectives sobre el pont que suposa el tret de sortida de la temporada d’hivern. Entrant al detall de la mitjana d’ocupació hotelera de Tots Sants, del 28 al 31 d’octubre es va registrar una ocupació mitjana del 79,09%, una dada molt semblant a la de l’any passat i que ha fet pujar l’ocupació de tota la setmana passada, que es va situar en el 57,16%. Tenint doncs com a “baròmetre” aquest pont de Tots Sants, la previsió per al de la Puríssima és aconseguir una xifra semblant, la qual cosa “ens fa ser optimistes” de cara a la temporada d’hivern, va destacar Pujol. També va tornar a posar en relleu que les reserves són cada vegada més d’ultimíssima hora, una tendència que s’ha anat consolidant d’ençà de la pandèmia. Així, hi va haver turistes que van reservar habitació, per exemple, el dissabte mateix a la tarda.

Pel que fa al preu de les habitacions, va recordar que a l’estiu ja es van apujar al voltant d’un 4% més que abans de la pandèmia. Un increment que no va venir donat tant per l’encariment dels preus, “sinó per fer-se valer com a país i com a establiment”. Precisament en relació amb l’estalvi energètic, el director de l’UHA va recordar que des de fa temps els establiments hotelers intenten estalviar per reduir despeses. Així mateix, va recordar que tot el que té a veure amb l’enllumenat exterior i la temperatura als espais comuns pactat amb el Govern ho poden controlar;  ara bé, a les habitacions el client “paga per un servei i farà el que consideri convenient”. Segons Pujol, el lema dels hotels és més aviat “intentar reduir més que intentar apagar”. Tot i així, es comprometen a contribuir en la sensibilització del client sobre l’estalvi energètic. Finalment, va voler deixar clar que en el seu cas “no és tan senzill com en un comerç, perquè hem de donar servei les 24 hores del dia”.

Els comerciants, contents
Els comerciants van valorar ahir positivament les vendes durant el pont de Tots Sants. “Estem contents”, va declarar la presidenta de l’associació de l’eix central, Sònia Yebra, tot explicant que la despesa dels visitants ha estat “una mica per sota que la del 2019”, però tenint en compte la situació de crisi, n’estan satisfets. Per la seva banda, des del sector de la restauració del centre històric, es va exposar que s’ha treballat molt bé perquè hi ha hagut força afluència tant de gent del país com turistes. A més, a ritme alt des de dissabte fins dimarts a la tarda. També van compartir que esperen que aquesta sigui la tendència de la temporada d’hivern, que encaren amb optimisme.

LLEGIR MÉS: https://www.bondia.ad/economia/locupacio-del-79-pel-pont-fa-preveure-un-bon-hivern