Tributs accepta que els gestors d’allotjaments turístics puguin liquidar la taxa

Tributs accepta que els gestors d’allotjaments turístics puguin liquidar la taxa

Agencia inmobiliaria en Andorra todo tipo de propiedades para comprar alquilar o invertir en Andorra

Tributs accepta que els gestors d’allotjaments turístics puguin liquidar la taxa

Tributs accepta que els gestors d’allotjaments turístics puguin liquidar la taxa

La solució de compromís a la qual s’ha arribat aquest matí farà, però, que cada explotador hagi de fer una declaració tributària en relació amb cadascun dels propietaris

El xou de la taxa turística ha arribat a una solució de compromís que permetrà desencallar el problema que hi havia per liquidar el tribut en el cas dels habitatges d’ús turístic. No caldrà que ho facin els propietaris, la liquidació la podran fer els gestors, que és en certa manera el que demanaven els empresaris. Això sí, caldrà que es faci una declaració tributària per cada propietat diferent.

Certament, si hi ha un gestor que explota immobles de molts distints propietaris tindrà una feina notable. Si, per contra, són poques les propietats amb les quals treballa, el volum de declaracions que haurà de realitzar és més que suportable. En aquesta situació es trobarien la immensa part d’empresaris dedicats a la gestió d’habitatges d’ús turístic i, per tant, la solució a la qual s’ha arribat i que ha estat comunicada aquest migdia per responsables de Tributs ja satisfà les expectatives, especialment, dels adherits a l’Associació d’Empresaris d’Allotjaments Turístics (AEAT).

Aquells empresaris que tenen un mandat de gestió dels immobles signat amb els reals propietaris dels pisos fa mesos que havien advertit que no seria possible, com pretenia Tributs, que els propietaris fossin els qui s’acreditessin davant l’agència tributària i fessin ells les liquidacions. I ha anat passant el temps sense cap solució concreta ni que satisfés el sector -i tampoc els seus assessors comptables- i s’ha arribat pràcticament al termini per fer les declaracions, que s’esgotava dilluns.

Davant la posició dels empresaris, i advertint des del ministeri de Turisme que realment hi havia un problema, aquest dimecres es va fer una primera reunió que va servir perquè l’empresariat exposés la situació als responsables de Tributs. Ja amb una pròrroga acordada de quinze dies -per tant, el termini per presentar les declaracions es tanca ara el 15 de novembre- finalment aquest migdia s’ha comunicat la solució final.

LLEGIR MÉS: https://www.altaveu.com/actualitat/finances/tributs-accepta-gestors-allotjaments-turistics-puguin-liquidar-taxa_43155_102.html