Un Andorra amb l’onze revolucionat guanya de penal i gràcies

Agencia inmobiliaria en Andorra todo tipo de propiedades para comprar alquilar o invertir en Andorra

El basc ha estat víctima de la falta dins l’àrea i ha donat el triomf als tricolors amb el gol des dels onze metres. Prou i s’ha acabat. Quin martiri de partit. I per si no n’hi havia prou, s’han afegit set minuts després que els dos equips s’haguessin quedat amb deu jugadors per sengles expulsions més que rigoroses. L’àrbitre també s’ha sumat al drama de partit. Quin fiasco. S’ha marejat la perdiu i poca cosa més. I això que al segon temps l’Andorra ha dominat. Més que per mèrit propi, per demèrit d’un rival que s’ha tancat al darrere a intentar salvar l’insalvable. I just li ha anat de no endur-se un punt d’Andorra. D’entrada, el partit anava d’esquerres. I d’avorriment. I tot i les baixes, era l’Oviedo qui contemporitzava més el partit. El que ha tingut més domini de la pilota. Sense acostar-se amb perill. De fet, han passat els minuts sense accions remarcables. Els asturians han arribat en un parell d’ocasions pel cantó esquerre. I l’Andorra ha fet el mateix. Les aproximacions més aproximades, valgui la redundància, dels d’Eder Sarabia a la porteria de Leo Román les ha protagonitzat durant el primer quart d’hora Iker Benito. Iker Benito ha protagonitzat algunes de les poques jugades de perill del primer temps. L’extrem esquerre cedit per l’Osasuna ha protagonitzat un parell d’incursions pel centre esquerre de l’atac tricolor que no han portat gran cosa. Tampoc un parell de jugades a pilota parada servides per Iván Gil han servit de res. De fet, sense fer gran cosa, ha sigut l’Oviedo qui més a prova ha posat el porter rival. Colombatto és qui més perill ha creat gràcies a un remat de tisora des de l’altura, fa o no fa, del punt de penal. Dani Martín s’ha estirat sense massa dificultats. Després de diversos xocs entre jugadors, que han fet anar futbolistes d’un i altre equip per terra, l’FC Andorra ha incrementat una mica la pressió a cinc minuts per al descans. Un córner novament servit per Gil des de la dreta, ben perillós hauria pogut ser. Però Sheidler només ha olorat la pilota. No l’ha pogut tocar. Diego Pampín ha insistit pocs minuts després situat més com a mitja punta esquerre que no pas com a lateral. Però tampoc hi ha hagut sort. Sergi Samper ha remenat el mig del camp andorra. De fet, ni sort, ni encert. Que d’encert i de futbol, com a mínim durant els 45 primers minuts -exactes, sense ni un sol segon d’afegit- ben poc n’hi ha hagut. Un petit detall de Sergi Samper al mig del camp per llançar l’atac tricolor just abans del xiulet pre-descans i res més. El segon temps s’ha iniciat de manera similar a l’inici del partit. Qüestió de dos o tres minuts, perquè de seguida s’ha comprovat com l’Oviedo s’havia replegat. Ja no era l’equip que buscava el rival com havia fet a la primera part. I així ha arribat la primera jugada de perill del segon temps. A favor de l’FC Andorra. Migue Leal ha anat progressant pel lateral dret fins endinsar-se dins l’àrea amb un petit canvi de ritme i passant la pilota de la dreta cap a l’esquerra. Venia fluix de forces i una càrrega del seu defensor l’ha enviat a terra. S’ha reclamat penal però De la Fuente Ramos no ha tingut dubtes. I el VAR tampoc l’ha avisat. L’EXPULSIÓ L’Andorra dominava molt més. Tenia infinitament més la possessió. Però no concretava cap jugada. De fet, el primer quart d’hora de joc, a banda de l’acció de Leal, poca cosa més ha aportat. Sarabia ha començat a moure la banqueta. Ha retirat Shabani i ha entrat al terreny de joc Álex Calvo. Només fer-se el canvi, ha vingut una jugada clau. En un salt al centre del camp, Scheidler ha deixat anar el colze i l’asturià David Costas s’ha llançat a terra com si l’haguessin matat. Schidler ha hagut de barallar-se molt i ha acabat expulsat. Corria el minut 63 de partit i potser n’hi hagués hagut prou amb una groga, però l’àrbitre, en una decisió molt controvertida i criticada per l’afició local, ha enviat el davanter centre francès de l’Andorra cap a la dutxa. Mala cosa pels de Sarabia, que ha deixat passar uns minuts més per veure com evolucionava el partit i ha tornat a moure la banqueta. I aquest cop, també el dibuix de l’equip. Buscava el basc una reacció. I mirar de tibar una mica més cap amunt tot i jugar amb un menys. Les forces s’han tornat a equilibrar una estona després. Dominant l’Andorra però amb un joc lent, pesat, sense clarividència, una altra falta al mig del camp ha suposat la segona groga per a Luismi. L’Oviedo s’ha quedat amb deu, també. I en la jugada següent, just quan Lobete entrava a l’àrea pel vèrtex esquerre de l’atac tricolor ha estat envestit per Seoane. Penal clar i el mateix futbolista basc que s’ha encarregat de transformar el xut des dels onze metres. Faltaven poc més de deu minuts per al final i el partit s’ha trencat. Lobete celebra el gol de penal amb Manu Nieto abraçat. Álvaro Cervera ha mirat de revolucionar els seus amb els pocs efectius que tenia a la banqueta. I encara Eder Sarabia ha esgotat els canvis, més en un intent que passés el temps i guanyar homes de refresc que no pas res més. Calia defensar l’1-0 que, al cap i a la fi, era el millor del pitjor. Pels qui volien marxar aviat, l’àrbitre ha decretat set minuts d’afegit. Set minuts de tensió, de faltes sobreres. De crits des de la grada. De poc futbol i una victòria pírrica. Soporífera. Però el que compten són els tres punts. FITXA TÈCNICA FC ANDORRA (1): Dani Martín, Migue Leal, Alende (Arroyo min 87), Diego González, Pampín, Molina, Samper (Jandro min 87), Iván Gil (Lobete min 70), Iker Benito (Manu Nieto min 70), Shabani (Álex Calvo min 62), Scheidler. REAL OVIEDO (0): Leo Román, Luengo, David Costas, Dani Calvo (Jimmy min 85), Bretones, Luismi, Colombatto (Sesé min 94), Seoane (Paulino min 85), Viti (Cardero min 94), Sebas (Masca min 85), Borja Bastón. Àrbitre: De la Fuente Ramos (castellà-lleonès). Auxiliat per: Pescador Hernández, Garcia Guilera, Morilla Turrión. Targetes: Sebas Moyano (min 28, groga, Oviedo). Luismi (min 34, groga, min 78 segona groga, Oviedo). Sheidler (min 63, vermella, Andorra). Luengo (min 92, groga, Oviedo). Álex Calvo (min 94, groga, Andorra) Gols: 1-0. Lobete (min 79, de penal). Estadi: Nacional d’Andorra. 1.820 espectadors. S’ha guardat un minut de silenci pels morts al Marroc, a l’Índia. I per la defunció del narrador esportiu Pepe Domingo Castaño