El Tenerife treu petroli de la relliscada d’un bon Andorra per endur-se el triomf del Nacional

Agencia inmobiliaria en Andorra todo tipo de propiedades para comprar alquilar o invertir en Andorra

L’FC Andorra hauria pogut marcar. Un, dos gols. Però tota la brillantor que ha mostrat construint al mig del camp o recuperant pilotes quan les perdia, s’ha tornat amb accions sovint toves en defensa (Marsà ha compromès en no poques ocasions Ratti) i no prou definitòries en atac. I això li ha costat el partit. Perquè en altres circumstàncies, amb més força, amb un pèl més d’encert, amb més duresa, segurament haurien pogut sumar els tres punts. O, almenys, no haurien hagut d’anar a la desesperada a intentar empatar. L’FC Andorra ha començat defensant la porteria més propera al riu. Rubén Bover, pels locals, i Elady, pels canaris, han fet les primeres centrades sense cap mena de perill en sengles àrees contràries. El Tenerife feia pressió molt amunt per no deixar construir joc als tricolors. Els primers compassos del partit semblaven bojos. Lobete, per la punta esquerra de l’Andorra, ha portat les primeres dosis de perill que ha completat un xut d’Iván Gil que no ha tingut problema en blocar Soriano. Encara no sabien jugat cinc minuts i els tinerfenys ha començat a agafar el pols del joc. I del domini. Mo Dauda, un dels davanters de l’equip d’Asier Garitano, ha estat a punt en dues ocasions d’agafar desprevinguda la defensa local. Sort, per als tricolors, que el jugador canari havia arrencat l’acció en fora de joc. Però la por al cos de l’Andorra ha arribat a un punt que al minut deu, Marsà ha entregat per error una pilota al rival a pocs metres de l’àrea gran tricolor. Encara bo que els canaris no han sabut aprofitar la situació. Eder Sarabia demanava paciència i calma des de la banda. Diego Pampín ha gaudit de diverses ocasions, El missatge l’ha agafat perfectament Adrià Vilanova, que ha mirat de contenir en defensa, de pensar-s’ho molt abans d’avançar. Abans de fer qualsevol passada. L’Andorra es volia estirar. Treure’s les puces de sobre. Però el Tenerife estava ben situat damunt el terreny de joc i a la mínima que en tenia l’oportunitat, generava perill. Per sort per als tricolors, sense gaire encert. Però tampoc no estava bé la defensa local. Corria el minut 14 quan Marsà ha comès una altra errada en voler combinar amb Ratti. Tot plegat ha derivat en un córner que no ha aportat gran cosa. Els de Sarabia, però, navegaven entregats al domini visitant, fins al punt que s’ha passat d’una presumible falta a Lobete en la zona de tres quarts de l’atac andorrà, a penjar una pilota cap a la zona d’atac de Tenerife que ha tornat a agafat desprevinguda la defensa local i López s’ha plantat sol davant un Ratti que tampoc no tenia clar si llançar-se per la pilota o no. L’intent de xut mig bombat del davanter canari ha sortit fora. Corria el minut 16 i el Tenerife semblava estar una o dues velocitats per sobre. L’Andorra ha mirat de treure’s la son de les orelles i al cap de poca estona ha arribat el primer xut realment entre els tres pals per part de l’Andorra. L’ha protagonitzat Pampín amb la dreta, la cama no tan bona. Fluix i fàcil per a Soriano. En la següent acció Lobete ha anat a terra quan anava a entrar a l’àrea gran rival. La centrada ha acabat a peus de Leal però el seu xut ha picat contra un defensor canari. Iker Benito també ha besat la gespa després d’un cop d’un defensor visitant. La falta l’ha tret Rubén Bover i la pilota s’ha anat enverinant de tal manera que el porter del Tenerife l’ha hagut d’enviar a córner perquè es colava per l’escaire dret de Soriano. Collava l’Andorra. Se succeïen les jugades de cert perill. Fins al moment, la que més un xut amb l’esquerra d’Iván Gil al minut 23 que ha sortit massa creuat arran de gespa. LA MILLOR PRIMERA OPORTUNITAT Ara que semblava que l’Andorra s’havia tret la pressió canària de sobre, el Tenerife ha tornat a protagonitzar un parell de fogonades que Déu n’hi do. Especialment una falta treta amb murrieria en veure Ratti avançat. Ha sortit alta. Però per poc. S’arribava a la mitja hora d’un partit que anava amunt i avall. Sense parar. Sense treva. I sens treva ha arribat, al minut 34, la millor oportunitat fins al moment de l’Andorra. I del matx. Lobete ha anat fent una internada de fora a dins i quan ja estava ben endins de l’àrea gran ha filtrat una excel·lent passada a Pampín que amb la dreta, quan és esquerrà, no ha encertat a enviar-la dins la xarxa. El rebuig del porter ha permès servir un córner als tricolors. El perill continuava rondant per la porteria del Tenerife. I Lobete seguia fent mal. Fins al punt que Roberto López, el futbolista canari, l’ha hagut de parar amb una acció que li ha valgut una targeta merescuda. El Tenerife ha reaccionat i ha obtingut una falta a favor ja en zona d’atac que ha permès penjar una pilota que Dauda ha rematat amb el cap lleugerament per sobre del travesser de la porta defensaDA per Ratti. Ha esta només un petit parèntesi. L’Andorra continuava collant. Ara eren els tricolors els que pressionaven molt la sortida del Tenerife. I el que buscava els espais lliures per posar por al cos tinerfeny. Manu Nieto perseguint una pilota en zona del porter rival Soriano. Jandro en la recuperació de pilotes i la construcció i Lobete en la generació de perill per la banda, l’esquerra en aquest cas, estaven fent feina molta. Justament, en una acció del cervell tricolor, Amo l’ha agafat com si fos un paquet i s’ha guanyat una altra targeta groga. El gol semblava passejar-se per la porteria de Soriano però en els primers 45 minuts no hi ha hagut temps per aconseguir-lo. Ni l’àrbitre ha afegit un sol segon. Els dos jugadors amonestats pel bàndol visitant s’han quedat al vestidor. Asier Garitano ha fet canvis buscant poder mantenir la intensitat de la pressió. Els compassos inicials del segon temps, però, han tornat a ser tricolors. L’Andorra contemporitzava prou bé. I el treball en defensa, per a la recuperació, funcionava d’allò més bé. De cop, però, ja passats els cinc minuts de la segona part, han vingut moments de confusió que han acabat amb la pilota al fons de la porteria de Ratii després d’un xut de Luismi Cruz. Hi havia, però, fora de joc de Mellot. El no-gol i el sí fora de joc ha estat confirmat pel VAR i en la següent jugada Iker Benito ha estat tombat per Medrano quan estava a punt d’entrar dins l’àrea. El jugador del Tenerife ha vist la targeta groga i la falta l’ha picat Bover amb molt mala intenció. El capità tricolor ha arribat a reclamar unes mans d’un defensor canari en el refús. Però ningú hi ha vist cap incidència i s’ha tornat a l’amunt i avall ja divisat al primer temps tot i que amb domini local. Al quart d’hora de joc de la segona part, una errada de Leal en la sortida de la pilota des de la defensa, ha permès recuperar Teto la polota i Dauda, un altre cop, ha xutat la bomba des de la línia de la frontal. Fluixa i sense massa problemes per Ratti. Ha estat el preludi d’una altra gran jugada de Lobete en atac que s’hi s’hagués deixat caure dins l’àrea segurament hauria estat objecte de penal. No ha estat el cas i Bover ha rematat amb la seva cama dreta i la pilota ha estat desviada a córner. MÉS CANVIS Hi havia alternatives constants. I Dauda, poc abans que el seu entrenador el canviés, ha tornat a protagonitzar una acció de perill que de poc ha anat que Sergio González no ha aconseguit transformar en el primer gol del partit. Dauda, ho dèiem, ha marxat substituït per qui en principi és la gran referència ofensiva del Tenerife, un Enric Gallego que aquest diumenge ha començat des de la banqueta. Eder Sarabia també ha fet un primer canvi. Rubén Bover ha marxat a la dutxa perquè Álvaro Martín sortís al terreny de joc. Migue Leal ha estat titular. Quedaven poc més de vint minuts per al final del temps reglamentari quan Lobete, sempre incisiu i ara havent canviat de banda a l’hora d’atacar, ha provat un xut que originat un seguit de jugades encadenades que han portat molt perill sobre la porteria de Soriano. Garitano ha incorporat un nou home de refresc al camp. I Waldo, després d’un contracop que ha acabat conduint Enric Gallego, hauria pogut estrenar el marcador a favor del Tenerife. Ratti ha salvat un gol cantat. Però no ha pogut fer res dos minuts després quan després d’una errada i una relliscada de Jandro, una rere l’altra, la pilota ha acabat arribant als peus de Luismi Cruz i, ara sí ha enviat la pilota a la xarxa. Per dins, és clar. L’1-0 no feia justícia al que es veia damunt de la gespa. Però tampoc no era sorprenent del tot, perquè els canaris ja havien ensenyat les urpes en diverses ocasions. Sarabia ha mogut la banqueta, ha canviat el dibuix de l’equip damunt del terreny de joc i el partit ha entrat en una fase d’accions passacarrer i amb molts nervis -i, per tant, amb moltes errades- per part de l’Andorra. El Tenerife aprofitava les badades locals i guanyava temps en cada aturada del partit. Al minut 84 un xut d’Álex Calvo, incorporat al partit en la cerca desesperada de l’empat, ha sortit lleugerament alt. Si els tricolors buscaven el gol, el Tenerife prou que hauria pogut tancar el partit. Mellot l’ha tingut per als canaris als cinc minuts per al final. Per al final del temps reglamentari. Perquè l’àrbitre ha afegit cinc minuts més. Cinc minuts de tensió. Però de poc perill per part de l’Andorra. És més, semblava que si algú havia d’acabar fent la martellada definitiva seria el Tenerife. Perquè els de Sarabia jugaven a la desesperada. Una desesperació que ha arribat fins al xiulet final. Fins a la segona derrota de la temporada. La segona seguida. FITXA TÈCNICA FC ANDORRA ( ): Ratti, Leal (Petxarroman, min 79), Vilanova (Arroyo, min 82), Marsà, Pampín (Álex Calvo, min 79), Rubén Bover (Álvaro Martín, min 67), Jandro (Sergio Molina, min 79), Iván Gil, Iker Benito, Manu Nieto, Lobete. CD TENERIFE ( ): Soriano, Mellot, Amo (Sipcic, min 46), León, Medrano, Sergio González, Corredera, Teto (Buñuel, min 88), Elady (Waldo, min 72), Dauda (Enric Gallego, min 66) i López (Luismi Cruz, min 46). Àrbitres: Franco Salvador (murcià), assistit per López López, Grande Rabadán, Díaz Escudero, Arcediano Monescillo, López de la Llave. Targetes: min. 35: Roberto López (groga, Tenerife). min 43: Amo (groga, Tenerife). min 55: Medrano (Tenerife, groga) Estadi Nacional d’Andorra. 2010 espectadors. Abans d’iniciar-se el partit s’ha fet un petit reconeixement a l’FC Santa Coloma per la seva bona participació a la Conference League. Gols: 0-1. Luismi Cruz (min. 75)