Lobete i Álex Calvo atorguen el premi a la constància a l’FC Andorra

Agencia inmobiliaria en Andorra todo tipo de propiedades para comprar alquilar o invertir en Andorra

La superioritat, de fet, havia estat clarament local. L’FC Andorra, fins i tot, ha xutat molt més que en altres ocasions, que en partits anteriors. Però ha faltat precisió. Com en altres vegades, precisió en la darrera passada. Precisió, també, per no creuar excessivament la pilota en els xuts decisius. Però els tricolors han dominat, i amb claredat. Però no hi havia manera de perforar la porteria de Jesús Ruiz. I quan els madrilenys han començat a ensenyar la poteta del perill, una centrada d’Álex Calvo ha permès marcar Lobete el primer. Álex Calvo envia la pilota al fons de la xarxa. I quan l’Alcorcón semblava que volia impedir el triomf local, ha estat l’ex del Màlaga qui ha rematat la jugada amb el segon. Respirava Sarabia, respirava la llotja, respiraven els jugadors. I la grada, com ja havia fet en l’inici del matx, reclamava que l’Andorra pugui continuar a Andorra. Que per alguna cosa, deia l’Squadra Carlemany, que el club fa més de vuitanta anys que existeix. Que per alguna cosa no sé qui de la grada no sé què deia del secretari d’Estat d’Esports. En fi, l’Andorra ha agafat el comandament del joc des de l’inici. Res de nou, força habitual. La primera incidència rellevant ha estat un cop de Lobete que ha deixat estabornit Morillas (sis minuts després, s’ha girat la truita). Pel mig, al minut sis, una incursió d’Iker Benito per l’esquerra ha estat a punt de generar perill. Però Iván Gil s’ha embolicat amb la pilota ja dins l’àrea i el que podia haver estat, ha deixat de ser. Un altre frec a frec entre Morillas i Lobete ha acabat amb els dos estirats damunt la gespa i el defensor madrileny amonestat. Lobete cau a punt de superar el porter de l’Alcorcón. Era el minut 13 de partit i Iván Gil ha servit una falta des del cantó dret que ha fet que la bimba es passegés per l’àrea petita sense que ningú aconseguís tocar-la. Ni poc ni molt. L’Andorra ho anava intentant. Però sense prou incisivitat. L’Alcorcón, tancat al seu camp, treia bé qualsevol acció que s’aproximés a l’àrea visitant. Corria el minut 21 quan un bon moviment d’Aurélien Scheidler ha deixat en avantatge Lobete per encarar Jesús Ruiz. Però el davanter basc s’ha escorat tant a la dreta que quan s’ha decidit a xutar, el seu marcador ha enviat l’esfèrica a córner. L’acció en curt des de la cantonada no ha comportat perill, però una acció posterior després que Rubén Bover servís una falta gairebé des del mig del camp i posteriorment un nou córner també posat en joc en curt, ha acabat amb una pilota penjada per Gil que ha posat al punt de penal amb el cap Álex Pastor i ha volgut rematar de manera acrobàtica per Scheidler. La pilota ha sortit alta sense que el referent de l’ofensiva tricolor hagi pogut rematar prou bé. En canvi, en la caiguda s’ha generat alguna que altra molèstia. INCISIUS Corria l’equador de la primera part, i l’Andorra, amb el ritme imposat des de l’inici, imposava major pressió, collava més i estava vivint els millors moments de cara a porta adversària. Scheidler ha descarregat bé una pilota que anava cap a l’àrea de l’Alcorcón i ha cedit la pilota perquè Rubén Bover, des de més o menys la mitja lluna, mirés de col·locar la pilota per l’escaire dret del porter de l’Alcorcón. Era el minut 27 i la bimba ha sortit lleugerament desviada. José Marsá avança amb la pilota controlada. Quatre minuts més tard, un refús de Dani Martín des de la seva àrea ha sigut el millor servei possible per a Lobete. La pilota ha anat d’una banda a l’altra del camp i una badada defensiva dels visitants ha deixat amb clar avantatge l’extrem tricolor, que no ha estat prou precís en la definició i tot i la semi errada novament de Chema Rodríguez, Lobete tampoc no ha estat capaç d’enviar-la al fons de la xarxa. Jesús Ruiz ha cobert el suficient per refusar l’esfèrica a córner de nou. Els d’Eder Sarabia anaven insistint, un cop rere l’altre. L’Alcorcón amb prou feines passaven a territori tricolor. I quan ho feien, era amb poc encert, sense precisió. Una altra pilota penjada per Iván Gil ha estat rematada per Iker Benito. Just ha anat. En la següent acció, també d’atac tricolor, una combinació en què han participat diversos futbolistes locals, ha acabat arribant als peus d’Álex Pastor, ben avançat, i el seu xut des de la mitja lluna, centrat i no prou potent, no ha suposat dificultats per al porter dels de Fran Fernández. Xut d’Álex Pastor. Per connexions, per xuts, per aproximacions, l’Andorra estava dominant. I molt. Comparant-ho amb la boxa, als punts els de Sarabia tenien moltíssim marge a favor. L’Alcorcón ni tan sols havia obligat Dani Martín a estirar-se. La primera acció de perill per als madrilenys s’ha donat a un minut per al final del temps reglamentari. Pastor ha tombat Jacobo, l’extricolor, a poca distància del quadrilàter gran defensat per l’Andorra. El xut de Javi Lara ha picat contra la tanca i del córner posterior res de positiu n’ha obtingut l’Alcorcón. Tot just que passessin el parell de minuts que Ais Reig ha allargat abans d’enviar els jugadors al vestidor. SEGONA PART El retorn a la gespa del Nacional ha estat per donar protagonisme als defenses. Tot just un minut i mig després de la represa Diego González a punt ha estat d’estrenar el marcador. Una passada enrere de Sheidler ha permès al defensor andorrà creuar un pèl excessiva a la dreta de Ruiz el xut que ha deixat anar. Les incursions posteriors de Marsà i Pastor també han portat perill. Inclosa una falta que, molt centrada, Bover ha enviat massa alta. Aurélien Sheidler intenta una rematava acrobàtica. El domini era totalment dels tricolors. Als deu minuts d’aquesta segona part, Lobete ha tret una falta pràcticament sobre la línia de l’àrea gran. Ara pel cantó esquerre. I és que si els dos extrems de l’Andorra havien iniciat el partit per la seva banda natural, després del descans Sarabia els ha enviat a cama canviada. Veient com el control era totalment local, el tècnic visitant, Fran Fernández, ha fet saltar al terreny de joc Addai. Sense haver tingut pràcticament temps d’escalfar, la irrupció del nigerià ha estat providencial. Era el minut 61 quan Jacobo González ha enviat al pal la pilota i el rebot l’ha agafat Addai per deixar anar un cop de pilota que també ha obligat Dani Martín a estirar-se. I a veure-la passar ben propera. Eren, sens dubte, els dos moments de més perill protagonitzats per l’Alcorcón. Els madrilenys es començaven a estirar. A treure’s la son de les orelles mostrada durant les primeres quatre sisenes parts del matx. Per uns moments l’Andorra ha sentit el perill rival. LOBETE CELEBRANT EL SEU GOL. Tot plegat ha portat Eder Sarabia a decidir-se a moure també la banqueta. Martí Vilà, Sergio Molina i Álvaro Martín han sortit de cop per jugar els darrers vint minuts de partit. I ha estat l’exjugador del Madrid Castilla qui en la primera pilota que ha tocat ha creuat un xut que portava molt perill. L’Andorra no perdia la paciència, i tot i que l’Alcorcón amb Addai semblava haver guanyat una mica més de verticalitat, ha vist treure petroli de la incorporació d’Álex Calvo. El cordovès ha rebut l’esfèrica a l’extrem dret, s’ha aproximat una mica cap a l’àrea gran i ha fet una centrada que ha deixat amb franca superioritat a l’altra banda un Lobete que només ha hagut d’empènyer la pilota amb el pit. I així transformar un excel·lent gol. El primer del dia. El que ha avançat l’Andorra. El premi a la superioritat, a la constància. Al domini. Semblava que les coses es posaven de cara. Quedaven deu minuts de temps reglamentari. Però l’Alcorcón no s’ha rendit. Més canvis en el cantó granat han trastocat el joc. L’Squadra Carlemany reivindicant l’andorranitat del club. En dos minuts, Artola i Chiqui han tingut l’oportunitat de restablir la igualada de nou. L’Alcorcón s’ha llançat desbocadament a l’atac com no ho havia fet fins llavors, però dues badades, dos errors al darrere dels tricolors (inclòs un fiasco de refús-passada de Dani Martín), han facilitat que els madrilenys hagin estat a centímetres de marcar. I ha estat ja en el temps de descompte i amb l’enfrontament totalment tancat, amb uns corrents cap aquí, els altres corrent cap allí, que una pilota bombejada cap endavant ha acabat a peus d’Álvaro Martín que ha fet una esplèndida passada perquè Álex Calvo creués amb encert el 2-0. La sentència. El guardó definitiu. Tocava, calia, era necessari. L’FC torna al camí del triomf. FITXA TÈCNICA FC ANDORRA (2): Dani Martín, Petxarroman (Arroyo min 88), Álex Pastor, Diego González, Marsà (Martí Vilà, min 68), Bover (Álvaro Martín, min 68), Samper, Iván Gil (Molina, min 68) , Lobete, Iker Benito (Álex Calvo, min 75) i Scheidler. AD ALCORCÓN (0): Jesús Ruiz, Castro, Morillas (Iago López, min 72), Chema Rodríguez (Koldo Obieta, min 81), Víctor García, Babín, Mosquera, Yan Etek (Álex López, min 81) i, Javi Lara (Addai, min. 56), Jacobo (Artola, min 72) i Chiki. Àrbitre: Ais Reig (col·legi valencià). Auxiliat per Saenen Álvarez, Campo Hernández, Muñiz Muñoz, González Francés i Carreno Cabrera. Targetes: Morillas (min. 13 groga / Alcorcón) Estadi: Nacional d’Andorra. 1.830 espectadors. Gols: 1-0. Lobete, min 79. 2-0. Álex Calvo, min 92.