L’Andorra tampoc pot frenar sota la pluja la revelació de la temporada

Agencia inmobiliaria en Andorra todo tipo de propiedades para comprar alquilar o invertir en Andorra

Certament, amb un sol gol n’ha tingut prou el Ferrol per sumar els tres punts. Senyal que els andorrans, lluny del que van mostrar contra el Llevant, no han estat tan fins en atac com ho van estar contra els valencians. Però sí dominadors. A la segona meitat. Perquè durant els primers 45 minuts i escaig han patit, ja s’ha dit, de valent. La velocitat local els ha agafat massa sovint a contracorrent. El decorat ha canviat després del descans. I els tricolors han estat els amos i senyors del matx. Han dominat la possessió de dalt a baix. Però no han creat prou ocasions de perill. Scheidler, novament, ho ha intentat sobretot per aire. Però no n’hi ha hagut prou. Ho han provat els andorrans. Eder Sarabia, abans d’haver de marxar al vestidor expulsat, ha trastocat l’onze fins a límits inhòspits per mirar de buscar, com a mínim, l’empat. Però no hi ha hagut manera. I els tres punts, la victòria, s’han quedat a A Malata per a desgràcia d’una mala setmana andorrana. Com a mínim, quant a resultats. Només començar l’Andorra ha tingut la primera oportunitat clara. Després d’una aproximació fallida del Ferrol, i quan encara no havia passat ni un minut de partit, una ràpida jugada ha portat la pilota a la banda. Lobete, per l’esquerra, ha anat de fora a dins per cedir la bimba a un Scheidler que des de sobre la línia de l’àrea gran, a la mitja lluna, ha deixat anar un xut que Cantero ha encertat a rebutjar. El cop de peu posterior d’Iván Gil se n’ha anat als núvols. El matx era ràpid. Els dos equips corrien amunt i avall. Ha sigut l’explosió inicial. El perillós passacarrers ha durant quatre minuts. A partir de llavors l’efervescència futbolística s’ha frenat una mica. Els gallecs, però, no volien que la treva durés massa. Intentaven que els tricolors -aquest diumenge de groc- no agafessin el comandament del joc. Una internada de Carlos Vicente a punt ha estat de generar un maldecap als andorrans. Però el teòric passi de la mort que ha provat tot just al minut 6 de partit l’ha tallat la defensa andorrana. Als nou minuts de partit, un centre-xut dèbil de Diego Pampín per l’esquerra ha estat la segona acció que ha fet intervenir el porter local. Ha estat l’avantsala del primer gol del partit. De l’1-0. Corria al minut 10 quan una ràpida jugada dels ferrolans ha acabat amb una passada filtrada de Carlos Vicente cap a Iker Losada. GOL AMB VAR El davanter del Ferrol s’ha plantat sol davant Dani Martín encara que força escorat a la dreta de l’atac gallec. I contra el que semblava que seria, una suposada centrada, Losada ha xutat directe a porta per dins. I ha enganxat el porter de l’Andorra de sorpresa. I amb les mans dèbils. La pilota s’ha colat dins la porta, però l’assistent ha aixecat la bandera. Després de consultar el VAR durant uns quants minuts, Quintero González ha donat el gol. Just, molt just, però Sergi Samper habilitava l’atacant local. El gol ha animat més encara els de Cristóbal Parralo just quan ha començat a ploure a bots i a barrals a A Malata. Per acabar-ho d’adobar, el vent també ha collat una estona. Les transicions del Ferrol eren d’allò més perilloses. Cert que l’Andorra mirava, sota del xàfec, de tornar-se a fer amb la possessió de la pilota. De tornar-se a fer o de tenir-la per primer cop. Perquè el ritme dels gallecs no permetia als d’Eder Sarabia manegar la pilota com sol voler. El matx era molt ràpid. La gespa molla ho facilitava, també. El joc estava del tot trencat. Sense les posicions fixades. Amb un Andorra patint, al tomb de la mitja hora Scheidler ha estat a punt de treure petroli d’una pilota que li ha arribat dins l’àrea petita. Però Cantero se li ha abalançat al damunt i res ha tingut a fer el davanter francès. En la següent acció, el Ferrol ha tornat a portar perill. I, de fet, cada cop que s’acostava en les immediacions de Dani Martín hi havia risc segur. Heder Pena ha xutat alt. I al minut 34 Carlos Vicente, amb la defensa visitant fluixejant, ha enviat la pilota a besar la xarxa de la porteria andorrana. Encara bo que el jugador ferrolà estava en fora de joc per un pam i mig. No hi havia manera que l’Andorra pogués agafar el control del joc. Del partit. Quan tenia la bimba sota la seva afluència, als de Sarabia els ha costat molt tenir idees. Costava Déu i ajut treure la pilota controlada des del darrere. Més sovint del que tocava, Pastor i Diego González havien d’anar-se passant la pilota esperant que algun company pogués pujar l’esfèrica cap a les immediacions de la porta rival. En tres minuts, al tram final de la primera part, l’Andorra ha sumat tres targetes grogues. Però lluny de treure de polleguera el conjunt tricolor -un dels amonestats ha estat el propi Sarabia- ha semblat que l’Andorra estabilitzava per primer cop el joc. Pastor ha deixat la seva zona habitual per passar més enllà del mig del camp amb la pilota als peus. El central ha combinat amb Álex Calvo i una centrada d’aquest a punt ha estat d’enverinar-se de mala manera. Iván Gil l’ha pentinat lleugerament amb el cap, però sense prou força com per poder canviar la trajectòria de la bimba i posar en problemes Cantero. Passava un minut del temps reglamentari i l’esfèrica ha sortit fora per poc en el que ha estat la darrera jugada trenada que s’ha vist al primer temps sobre la gespa xopa d’A Malata. SEGONA PART L’Andorra ha sortit del vestidor molt més centrat. Molt més intens. I de seguida s’ha fet amo i senyor del tempo del partit. Ara sí. Aurelien Scheidler ha tingut diverses oportunitats. Els companys el buscaven dins l’àrea. El francès ha arribat a reclamar un penal als quatre minuts de la defensa. Scheidler tenia molt clar que en intentar ell rematar, el seu defensor havia tocat la pilota amb les mans. Ha estat una il·lusió òptica. Certament, la bimba havia picat un rival. Li havia rebotat. Però en una cama. Insistia l’Andorra. Arribava. Mirava de trenar jugades. Sobretot per la banda esquerra amb Lobete. Amb Pampín. Però de tant en tant també apareixien els Álexs per la dreta. Pastor i Calvo. I Scheidler en punta, que al minut 58 ha pogut rematar una centrada del lateral esquerre del conjunt andorrà. Sense problema per a Cantero. Però els tricolors no podien badar. De cap de les maneres. Ja ho havien pogut comprovar els homes de Sarabia una estona abans de la centrada de Pampín, quan Carlos Vicente ha anat entrant des de fora cap a dins pel cantó dret i el seu xut amb l’esquerra a punt ha estat de sorprendre Dani Martín. Sarabia, protestant després que Lobete revés un cop que l’ha deixat uns minuts fora de joc, ha vist la segona groga i ha hagut d’abandonar la banqueta (també ha acabat expulsat l’entrenador de porters, José Bermúdez) Eder Sarabia ha començat a moure la banqueta. Álvaro Martín ha sortit per un Bover desfondat i amonestat. L’Andorra dominava la possessió i ara un xut d’Álex Calvo ha obligat Cantero a estirar-se de debò. Faltaven poc més de vint minuts per al terme reglamentari del matx quan els dos tècnics han fet un ball de canvis més que notable. Parralo buscava lligar el resultat. Sarabia cercava energia nova i poder collar més per bandes. Sense dubte, excepte en el resultat, l’Andorra tenia ara el partit on el volia. De cada deu minuts d’aquesta segona part, set la pilota la passava als peus de jugadors tricolors. Grocs al Ferrol. Amb el partit ja trencat, i l’Andorra cremant els darrers cartutxos, David Castro a punt ha estat de clavar el segon pels ferrolans en la sortida d’un còrner. Sort que la pilota ha sortit alta. En una acció posterior, Sarabia, protestant després que Lobete revés un cop que l’ha deixat uns minuts fora de joc, ha vist la segona groga i ha hagut d’abandonar la banqueta. Expulsat (també ha acabat expulsat l’entrenador de porters, José Bermúdez) just quan havia decidit jugar-s’ho el tot pel tot. Treure defenses (Petxarroman, Pastor) i carregar el joc ofensiu (Manu Nieto, Sergio Molina). Nieto s’internava cap a l’àrea gran en la primera acció que ha protagonitzat i l’han enviat a terra just en la frontal. La falta llançada per Álvaro Martín ha rebotat en la tanca abans d’anar a córner. S’entrava al temps extra amb tot desajustat. Amb un Andorra llançat totalment a l’atac però desequilibrat amb els canvis a la desesperada, Álex López, que feia poc que s’havia incorporat al terreny de joc ha protagonitzat dues voleies gairebé seguides que han obligat Dani Martín a volar. A evitar el que hauria estat la sentència. La resolució final, però, no ha trigat en arribar. No hi ha hagut manera de canviar el signe del partit i el gol del VAR -justament concedit, quedi clar- ha estat massa per a un Andorra dominador a la segona part però sense prou encert per poder superar una seriosa defensa ferrolana. Els de Cristóbal Parralo són aquesta temporada l’Andorra de l’any passat. La revelació del curs a la Liga Hypermotion. FITXA TÈCNICA RACING FERROL (1): Cantero, Cubero, Clemente, Castro, Moi Delgado (Brais min. 88), Bernal, Señé (Álex López min. 77), Carlos, Iker Losada (Manzanara min. 69), Heber (Merino min. 69), Alvaro (Nacho min. 69). FC ANDORRA (0): Dani Martín, Petxarroman (Manu Nieto, min. 84), Álex Pastor (Sergio Molina, min. 84) Diego González, Diego Pampín (Migue Leal min. 69), Rubén Bover (Álvaro Martín, min 63), Samper, Iván Gil, Álex Calvo (Iker Benito min. 69), Lobete, Scheidler. Àrbitres: Quintero González. Assistents: Sarmiento i Ramos. Quart àrbitre: Pérez Hernández. VAR: Sagués i Martínez Caballero. Gols: 1-0 min 10. Iker Losada. Targetes: Bernal (groga, min. 37. Ferrol); Petxarroman (groga, min. 40. Andorra); Eder Sarabia (groga, min 40; segona groga i expulsió, min. 83 Andorra); Rubén Bover (groga, min. 43. Andorra); Castro (groga, min. 85. Ferrol); José Bermúdez (entrenador de porters, vermella directa, min. 91. Andorra); Cantero (groga, min. 93. Ferrol); Merino (groga, min. 95. Ferrol) Estadi: A Malata. 5.318 espectadors.