Empat amarg contra l’Espanyol d’un FC Andorra molt superior

Agencia inmobiliaria en Andorra todo tipo de propiedades para comprar alquilar o invertir en Andorra

L’Estadi Nacional presentava un ambient de gala per rebre un dels grans del futbol, l’Espanyol. Feia dies que les entrades per aquest partit s’havien esgotat. La policia havia preparat un dispositiu especial perquè s’esperaven entre 800 i 900 aficionats periquitos. Les graderies presentaven una gran imatge, sens dubte la millor d’aquesta temporada. Mentrestant, a la llotja el màxim accionista de l’FC Andorra, Gerard Piqué no s’ha volgut perdre aquest partit. Ben a prop seu hi havia el jugador de Los Angeles Galaxy i ex del Barça, Riqui Puig. Gerard Piqué a la llotja de l’Estadi Nacional. L’Andorra volia que aquest partit fos una festa, però la primera ocasió ha estat per l’Espanyol. Els blanc-i-blaus, avui vestits de vermell, han aprofitat un regal de Dani Martín a Edu Expòsito, que des de la mitja distància ha enviat un globus que a punt ha estat de trobar porteria. Els homes d’Eder Sarabia intentaven treure’s la son de les orelles i una centrada d’Iván Gil la rematava Lobete, però la pilota marxava a córner. El domini de l’Andorra era absolut i Manu Nieto hauria pogut fer el primer gol al minut 21. Una centrada per banda esquerra d’Iván Gil l’ha rematat amb el cap al pal. A poc a poc, els tricolors anaven aconseguint el control de la pilota, mentre els de Luis Miguel Ramis pressionaven molt alt la sortida de la pilota i la tallaven amb falta quan veien que els locals guanyaven la batalla. Defensar bé amb pilota era un dels pilars bàsics de l’estic de Sarabia i avui sí que li ha sortit bé. Iván Gil al 16′ ho provava des de fora l’àrea, però el seu xut marxava fora. El domini de l’Andorra era absolut i Manu Nieto hauria pogut fer el primer gol al minut 21. Una centrada per banda esquerra d’Iván Gil l’ha rematat amb el cap al pal. L’Espanyol era incapaç de trepitjar l’àrea contrària, mentre que l’FC Andorra tenia el control absolut del partit. A la mitja hora de joc, gran jugada per banda dreta de Petxarroman amb assistència per a Manu Nieto que ha obligat a posar les mans a Pacheco per evitar el gol. A la graderia, la txaranga que estava amb els aficionats tricolors no parava de tocar, mentre que alguns dels aficionats més radicals de l’Espanyol no s’estaven de fer càntics contra Piqué. L’Andorra ha estat superior en el partit contra l’Espanyol. Els visitants no havien tingut cap ocasió des del minut dos i han hagut de passar 34 minuts per tornar a crear perill. El danès Braithwaite entrava a l’àrea per banda esquerra i sortosament Adri Vilanova ha evitat que el seu xut trobés porteria. Tres minuts, més tard, centrada per banda dreta i Pere Milla rematava amb el cap a fora. La nota negativa del primer tempsx, en el que els locals han estat superiors, ha estat la lesió de Martí Vilà, al 41′, que ha hagut de ser substituït per Pampín. A la represa, l’Andorra ha continuat creant perill. Una recuperació al mig del camp de Manu Nieto ha permès a Lobete etzibar un xut des de dins de l’àrea i les mans de Pacheco han impedit l’1-0. L’Espanyol intentava estirar-se i al quart d’hora de la segona meitat, Edu Expósito xutava des de la frontal de l’àrea, però Dani Martín, ben col·locat, l’ha aturat. En la jugada següent, Lobete ha disposat d’una molt bona ocasió, la rematada, però ha sortit desviada. MALA SORT Els d’Eder Sarabia posaven setge a l’àrea contrària amb centrades per banda dreta i esquerra, però el futbol a vegades és molt injust. Al minut 67, una centrada per banda esquerra de Puado se l’ha introduït Pampín amb el pit en pròpia porta fent el 0-1. L’Andorra ha reaccionat ràpid i en la següent jugada, Lobete hauria pogut empatar, però la seva rematada l’ha tret Ramon sota dels pals. Els tricolors ho continuaven intentant d’un Espanyol que defensava un botí excessiu. Mentrestant l’àrbitre ha expulsat l’entrenador de porters local, José Bermúdez per protestar. EL CAP D’IVÁN GIL Sarabia introduïa els primers canvis al 77′. Bover i Álex Calvo entraven per Jandro i Iker Benito. Precisament, l’ex del Màlaga ho provava des de la banda esquerra i la seva rematada marxava a córner. El premi acabaria arribant i al 82′ una centrada de Petxarroman des de la dreta i Iván Gil amb el cap enviava la pilota al fons de la xarxa fent l’empat (1-1). En els darrers instants, els andorrans ho han intentat de totes les maneres poder-se endur els tres punts, però no s’ha mogut el resultat. Un punt que té un gust amarg, que ha servit per tancar l’any a l’Estadi Nacional, mentre que dimarts jugaran l’últim del 2023 a El Sardinero contra el Racing de Santander (19.00 hores). L’FC Andorra celebrant l’empat d’Iván Gil. FITXA TÈCNICA Camp: Estadi Nacional. 3.020 espectadors. FC ANDORRA (1 ): Dani Martín, Petxarroman, Adri Vilanova, José Marsà, Martí Vilà (Pampín, 42′), Molina, Jandro (Bover, 77′), Ivan Gil, Lobete, Manu Nieto i Iker Benito (Álex Calvo, 77′). RCD ESPANYOL (1): Pacheco, Óscar Gil (El Hilali, 76′), Sergi Gómez, Gragera, Braian Oliván (Ramon, 46′), Puado (Jofre, 84′), Pol Lozano, Keidi Bare, Edu Expósito (Keita Balde, 64′), Braithwaite i Pere Milla (Sánchez, 64′). Àrbitre: Sesma Espinosa (La Rioja). T.G.: Nieto / Keidi Bare, Pol Lozano, Gragera, Keita Balde. T.V.: José Bermúdez – entrenador de porters FC Andorra – (69′). Gols: 0-1, Pampín (67’p.p.). 1-1, Iván Gil (82′).