L’enèsima exhibició de Montero condueix el Morabanc a un triomf clau en la lluita per la salvació

Agencia inmobiliaria en Andorra todo tipo de propiedades para comprar alquilar o invertir en Andorra

El primer quart ha estat una mena de muntanya russa. Semblava haver saltat millor a pista el Morabanc, però el Girona ha reaccionat a partir del tir exterior. L’encert en els triples i un cert bloqueig ofensiu dels tricolors han permès als visitants obrir escletxa fins a un 10-17. L’entrada a pista de Jean Montero, però ha fet despertar els de Natxo Lezkano. De la mà del dominicà l’equip ha començat a carburar i amb tres llançaments exteriors consecutius -del mateix Montero, de Madsen i de Rubio- han remuntat i han aconseguit tancar el període per davant en el marcador (23-20). La revolució Montero ha continuat en l’inici del segon quart. Anotava i assistia. I això ha completat un dolorós parcial per al Girona (23-1 sumant el tram final del període anterior). Els tricolors aconseguien marxar en el marcador davant un rival bloquejat. En menys de quatre minuts, el Morabanc marxava de 15 punts (35-20). La inèrcia era ja tan forta que ni tan sols quan el dominicà s’ha assegut a la banqueta s’ha aturat. Al contrari, ara amb Harding de líder el Morabanc ha seguit superant en totes les facetes del joc el quadre català. Rafa Luz condueix la pilota davant un rival. El Girona gairebé no ha anotat en jugada durant tot aquest segon període i, en canvi, els andorrans, gaudien d’un gran domini del rebot (22 a 13 al descans) han sabut fer molt mal. Ho aconseguien quan era defensiu, sortint ràpidament a la contra. I quan era ofensiu, gaudint de noves opcions d’anotació. A l’hora de marxar a vestuaris, la diferència era de 18 punts (48-30). La represa del duel ha portat més equilibri en el joc. Però això ja era bo per a un Morabanc que tenia clar que havia de controlar que el seu rival no s’apropés. I ho ha evitat, entre altres detalls, novament amb la presència d’un Montero que, queda clar quan surt a pista fica una marxa més a tot l’equip. En aquest cas, però, també acompanyat d’altres companys, com ara Tyson Pérez. Com a màxim, el Girona només ha aconseguit reduir la diferència a catorze punts. I quan s’havia posat a tretze, ja en el darrer minut del quart, novament l’encert exterior tricolor ha tallat la possibilitat d’apropar-se més. El triple de Harding ha donat novament tranquil·litat just abans d’entrar al darrer i definitiu període (70-54). Madsen defensa un intent d’atac del Girona. Al darrer quart, el Girona, necessitat d’escurçar diferències, ha passat a jugar amb massa precipitació. Això s’ha traduït en massa errors en el tir que el Morabanc ha sabut aprofitar tancant bé el rebot. I a això s’ha traduït en una ampliació encara més forta de la diferència. El duel ha quedat sentenciat sense opció a cap sorpresa molt abans del final. (+23 a manca de sis minuts). L’últim tram del duel ha estat de pur tràmit fins al 93-66 definitiu. Així doncs, victòria clau davant un rival directe que permet afrontar el descans -la setmana vinent es juga la Copa del Rei- amb tranquil·litat. Dos triomfs per sobre del descens. El retorn de la competició no arribarà fins al 3 de març. Això sí, amb un plat fortíssim: la visita del Madrid a la Bombonera. FITXA TÈCNICA Pavelló: Poliesportiu de Govern. MORABANC ANDORRA (93): Andric 7, T.Perez 17, Rafa Luz 10, Harding 11, Maric 11 -cinc inicial-, Montero 17, Rubio 7, Borg 7, Llovet 1, Dos Anjos 5 i Madsen 1. 21 de 38 en tirs de dos; 11 de 24 en triples; 18 de 26 en tirs lliures. 43 rebots (12+31). BÀSQUET GIRONA (66): Iroegbu 7, Pons 15, Colom 1, Susinskas 7, Sorolla 2 -cinc inicial-, Davis 3, Fjellerup 0, Vila 2, Marcos 15, Goloman 12, Martínez 2 i Djordjevic 0. 12 de 26 en tirs de dos; 8 de 27 en triples; 18 de 25 en tirs lliures. 26 rebots (4+22). Àrbitres: Conde, Manuel i Martínez. Parcials: 23-20 / 25-10 (48-30) / 22-24 / 23-12 (93-66).