El Morabanc consolida la reacció gràcies a un gran segon temps

Agencia inmobiliaria en Andorra todo tipo de propiedades para comprar alquilar o invertir en Andorra

Els primers minuts han estat equilibrats, amb molt encert ofensiu per part dels dos equips. Especialment inspirat s’ha mostrat el visitant Smith, amb 11 punts. Això ha estat clau per permetre que els bascos portessin la iniciativa, amb alguna escletxa al marcador que les aparicions de Dos Anjos o Montero aconseguien frenar. Al tram final, però, un triple d’Anderson i una cistella de Kullamae han permès al Bilbao escapar-se en el marcador (19-25). L’inici del segon període ha mostrat un Morabanc més dubitatiu, sobretot en atac, i això ho ha aprofitat el quadre visitant per augmentar la diferència. L’equip basc, que mostrava un elevat percentatge en els tirs de dos, feia mal quan encarava cistella i, en canvi, els tricolors han suat per anotar. Resultat? El Surne ha marcat en el marcador fins a nou punts (25-34). Després d’un temps mort de Lezkano, el Morabanc ha reaccionat gràcies al tir exterior, però el Bilbao també ha estat encertat en aquesta faceta. Una millora en defensa al tram final abans del descans i també en atac, amb cistelles de Harding, Madssen i Borg han ajudat a equilibrar el parcial i a marxar a vestuaris només quatre punts per sota (40-44). Un moment del partit. El retorn dels vestuaris ha estat espectacular per part del Morabanc. O millor dit, per part d’un home: Borg. Ha anotat tres triples consecutius que no només han servit per posar-se de nou per davant en el marcador gairebé per primer cop en el partit sinó per marxar: 13-2 de parcial i 53-45 a l’electrònic. Els tricolors han endurit la defensa i han trencat la bona dinàmica ofensiva dels bilbaïns, que ja no anotaven amb tanta facilitat com al primer temps. I, a més, en atac han despertat jugadors claus com Harding, Montero o Rafa Luz. A poc a poc, els tricolors han anat ampliant la diferència en el marcador -fins a 14 de diferència 66-52 quan faltava minut i mig pel final del període. I, també, sentint-se més còmodes sobre el parquet. El Surne, però, ha reaccionat en els instants finals i ha escurçat l’avantatge fins a només deu punts (66-56). Montero protegeix la pilota davant la pressió de Pantzar. El partit estava ben encarrilat. Faltava, però, no confiar-se al darrer quart. Borg ha deixat clar amb un nou triple -nit perfecta del jugador tricolor en aquesta faceta però també en la d’assistent-. El Morabanc ha deixat clar en tot moment que no volia sorpreses. Al tram final, el Surne ha aconseguit apropar-se, però ja sense temps per completar la remuntada i una cistella de Maric ha aconseguit la tranquil·litat definitiva. Al final, 9 a dalt (87-76) després d’un triple de Rafa Luz i una darrera cistella concedida pels àrbitres al visitant Hlinason. Així doncs, tercer triomf seguit del conjunt tricolor i la reacció després del malson previ a Nadal que es confirma. L’equip ja en suma set aquesta lliga. La setmana vinent, desplaçament de nivell: a la pista del Baskonia. FITXA TÈCNICA Pavelló: Poliesportiu d’Andorra. MORABANC (87): Rafa Luz 7, Borg 20, Llovet 0, Harding 21, Maric 11 -cinc inicial-, Andric 3, Montero 10, Rubio 0, Dos Anjos 9, Madsen 6 i Somogyi 0. 19 de 38 en tirs de dos, 11 de 28 en triples, 16 de 21 en tirs lliures; 36 rebots (13+23); 18 faltes. SURNE BILBAO (78): Smith 16, Killeya-Jones 7, De Ridder 12, Pantzar 5, Rabaseda 2 -cinc inicial-, Anderson 10, Reyes 0, Renfroe 11, Hlinason 3, Tsalmpouris 0 i Kullamae 12. 19 de 34 en tirs de dos, 10 de 31 en triples, 10 de 15 en tirs lliures; 38 rebots (12+26); 18 faltes. Àrbitres: Peruga, Sánchez i Rios. Parcials: 19-25 / 21-19 (40-44) / 26-12 / 21-22 (87-78).