Un Andorra dominador però gens resolutiu continua sense aixecar el cap

Agencia inmobiliaria en Andorra todo tipo de propiedades para comprar alquilar o invertir en Andorra

Ha dominat l’Andorra, fins i tot ha trenat algunes bones jugades. Han estat insistents Iker Benito, Álvaro Martín -autor del gol tricolor-, però no pas amb una envestida pou decisiva com per capgirar el resultat. Com donar un gir suficient de guió. I els de Fernando Estévez, que al primer temps han estat noquejats alguna estona però mai no els ha tombat del tot l’Andorra -aquest ha estat un element essencial, no definir, no resoldre, no deixar fora de joc l’adversari quan n’hi ha hagut l’ocasió-, han vist com aprofitant algunes badades locals i corrents i sent resolutius n’han tingut prou i suficient. I l’Andorra s’ha quedat com sempre. Jugant, sí, però sense guanyar. Ara ni tan sols a casa. I encara que dol, cal començar a fer-s’ho mirar. Ja abans del primer minut, Dani Martín ja ha hagut d’intervenir. L’Eldense pressionava molt amunt. Amb tot, ha mirat de respondre ràpid l’Andorra. Sense massa perill. I en la següent acció ha arribat el primer gol del partit. Diego González ha fet una falta ben a prop de l’àrea gran. Un expert en centrades com Marc Mateu ha penjat de forma perfecta una pilota perquè, desfent-se del seu defensor, Iván Chapela posés, de cap, el 0-1 al marcador. Bona jugada a pilota parada, notable gol. De seguida ha reaccionat el conjunt tricolor. Com a mínim s’ha estirat una mica, mirant de ser més vertical del que sol ser normal. Iker Benito mira com desfer-se d’un rival. Tot i el domini local, la superioritat no s’ha concretat. Ni generant perill. Les passades en el moment més crucial no acabaven de ser precises. Tot sovint s’en queixa Eder Sarabia, aquest diumenge fora de la banqueta, expulsat, de les imprecisions dels seus homes. Al tomb del quart d’hora, Álvaro Martín s’ha tret un xut des de la frontal, lluny encara de la mitja lluna, que ha sortit molt alt. Ho anava intentant l’Andorra. Per una banda i per l’altra. Ara Benito per l’esquerra, ara Lobete per la dreta. Sense donar feina a Zubiaurre però anar-se acostant a la porta visitant. L’EMPAT El domini andorrà estava sent clar. La recuperació de pilotes era immediata. Ho provava i ho provava l’Andorra. Per les bandes, pel centre. Iván Gil, Scheidler… Potser Álvaro Martín. Just el mitja punta madrileny ha acabat sent l’autor de l’empat. L’enèsima aproximació tricolor, ara per l’esquerra, ha suposat una jugada de tiralínies. Per l’esquerra Iker Benito ha tirat una bimba perquè fes una semipassada de la mort Pampín que, fent d’extrem, ha tirat enrere perquè Álvaro rematés, afusellés l’esfèrica al fons de la xarxa. Celebració del primer gol de l’Andorra. Només marcar l’Andorra, molt superior, molt ben plantat, dominador després d’haver encaixat el gol en contra, l’Eldense s’ha tret la son de les orelles. Feia estona, feia molts minuts, que la pilota, conduïda per algun dels homes de Fernando Estévez, no passava del mig del camp. Això ha obert el partit. Donava més espais als d’Eder Sarabia. Els visitants s’han tornat a replegar ràpid i l’Andorra ha tornat a moure la bimba. D’un cantó a l’altre. Mirant de marejar el rival, mirant d’adobar una bona ocasió. Dos minuts abans del temps reglamentari Lobete ha deixat anar un xut amb l’esquerra que ha obligat Zubiaurre a estirar-se. Però no s’hi valia a badar. Els d’Elda han tingut menys la pilota i han arribat menys a la zona d’atac, però quan ho han fet han estat més contundents i decidits, han tret molt més suc a les seves ocasions No és que arribés massa. No és que s’acostés l’Eldense en les immediacions de Dani Martín. Però quan ho feia l’ai al cor dels aficionats del Nacional era poc o molt constant. Res no ha canviat, com a mínim en el lluminós, en els tres minuts afegits que ha donat Cid Camacho abans d’enviar els futbolistes al vestidor. En la represa, el domini local ha continuat. I als cinc minuts de la segona part, prou hauria pogut fer pujar el 2-1 al marcador Aurelien Scheidler. La centrada d’Iker Benito ha estat bona. No tant l’intent de rematada del tanc francès. Mirava l’Andorra d’agafar el pols al partit. De tornar a imposar-se. Fins que ha començat el ball de canvis tot just en arribar al primer quart d’hora de la segona part. Just després que hagin entrat al terreny de joc Manu Nieto i Álvaro Calvo, una pilota llarga ha arribat a Soberón que ha iniciat una cursa amb la bimba els peus i Sámper enganxat al damunt. Sense acabar de fer-li falta. El davanter de l’Eldense ha entrat dins de l’àrea de Dani Martín i ha cedit la pilota enrere perquè Sergio Ortuño, en una execució similar a la del gol de l’Andorra, tornés a posar per davant els d’Elda davant l’enuig evident de Sarabia dins de les oficines de l’Estadi Nacional. Un altre cop per darrere. Un altre cop havent de remuntar. I hauria pogut ser pitjor. Perquè sis minuts després de l’1-2, Petxarroman ha salvat el tercer. El lateral Abad visitant ha arribat fins a la línia de fons per fer la passada de la mort. Clemente ha rematat a boca de canó i el lleuger toc de Dani Martín ha permès el defensa basc de l’Andorra treure la bimba pràcticament de dins els pals. La jugada ha descol·locat els andorrans, que tot i continuar tenint una mica més la possessió del joc mostraven molts dubtes. A manca d’un quart d’hora, Sámper hauria pogut resultar expulsat. Álex Calvo es prepara per xutar. Si no hagués estat perquè feia pocs minuts que havia vist el centrecampista català una targeta més que discutible, Cid Camacho l’hauria enviat al vestidor abans d’hora per una falta que sí mereixia amonestació. S’ha estalviat la targeta i la falta perillosa no ha tingut conseqüències per a la porteria defensada per Dani Martín. De seguida Eder Sarabia, que ha deixat la cabina on estava per acostar-se una mica a la gespa, ha tornat a moure la banqueta i el dibuix sobre la gespa. La defensa s’ha quedat amb tres homes. TERCER I DEFINITIU I en una de les primeres accions posteriors, Pampín ha comès un error al mig del camp, li han pispat la cartera, i Clemente i Soberón han teixit una ràpida acció que ha acabat amb el gol del primer. L’1 a 3, ara sí, era un cop dur. Duríssim, i semblava gairebé definitiu per molt que quedessin nou minuts més l’afegit. En la jugada següent, entre Zubiaurre i Mateu han tret el que hauria estat el segon gol tricolor. Álex Calvo l’ha tingut. Però no hi ha hagut manera. Poc abans d’arribar al temps reglamentari, i amb Fernando Estévez fent un festival de canvis per guanyar temps al temps, Sergio Molina amb una falta directa i Álex Calvo amb un xut amb l’esquerra des de la dreta han posat a prova, i quina prova, el porter dels valencians. També ho provaria Iker Benito, molt actiu, en el llarg temps de descompte. Però res. Domini sí, efectivitat més aviat poca. O, en tot cas, molta menys que un Eldense que ha tingut menys la pilota però ha sigut més directe. Més efectiu. Més contundent. FITXA TÈCNICA Camp: Estadi Nacional. 1.931 espectadors. FC ANDORRA (1): Dani Martín, Petxarroman (Sergio Molina, 76′), Vilanova, Diego González (Marsá, 76′), Pampín, Álvaro Martín, Sámper, Iván Gil, Lobete (Álex Calvo, 61′), Iker Benito, Scheidler (Manu Nieto, 61′). CD ELDENSE (3): Zubiaurre, Abad, Piña, Carlos Hernández, Mateu (Dumic, 89′), Sergio Ortuño, Chapela (Jorquera, 74′), Timor (Salcedo, 89′), Clemente (Poloni, 89′), Andone (Bernal, 57′) i Soberón. Àrbitre: Cid Camacho (Castella i Lleó). T.G.: Scheidler (53′), Sámper (69′) / Andone (16′), Marc Mateu (73′) i Zubiaurre (93′). Gols: 0-1, Iván Chapela (4′). 1-1, Álvaro Martín (31′). 1-2, Sergio Ortuño (62′). 1-3, Clemente (81′).