Un doblet de Bautista anul·la el pragmatisme de l’Andorra en la derrota davant l’Eibar

Agencia inmobiliaria en Andorra todo tipo de propiedades para comprar alquilar o invertir en Andorra

Ambientàs al Nacional després de dues victòries seguides que han revifat les esperances de l’afició tricolor. En la seva estrena a casa, Ferran Costa ha tornat a formar amb els mateixos onze jugadors que van aconseguir vèncer a l’Eldenc. A l’altra banda, un Eibar que s’ha decidit per Bautista en la punta d’atac, acompanyat d’Aketxe i Corpas als costats per suplir la baixa de Stoichkov. El primer ensurt del partit ha arribat als tres minuts, després d’una falta servida des del cantó esquerre que Berrocal no ha aconseguit rematar en condicions. Era una ocasió molt clara pels bascos, que han començat creant un perill constant a la porteria de Ratti. El porter, avui capità, ha estat providencial intervenint minuts més tard en un xut de Corpas després d’una jugada embrollada dins l’àrea. Com poques vegades aquesta temporada, els andorrans s’han vist dominats des de l’inici. A petició de Ferran Costa o no, han optat per esperar a darrere i sortir al contracop en ocasions més puntuals. Tot apuntava que tocaria patir per aconseguir alguna mena de premi davant un clar aspirant a l’ascens. Molina ha estat el primer que ha provat sort en una pilota enrere que ha pogut empalmar amb garanties, però la defensa de l’Eibar ha pogut blocar sense massa dificultats. El partit no tenia massa història fins que, després d’un gran xut de Corpas que ha obligat a Ratti a estirar-se, l’Andorra ha pogut llançar el seu primer contracop perquè Karrikaburu comencés a tastar la pilota i provés una individualitat tot i estar massa sol. Fins al moment, els tricolors estaven totalment desapareguts en atac, tot i que l’ordre a darrere era una de les claus per no encaixar un gol. La defensa, però, ha patit un canvi passada la mitja hora després de la lesió d’Alende, que ha estat substituït per Marsà per unes molèsties a l’adductor. El duel ha seguit travat per un gran respecte entre els dos conjunts, cadascú preocupat pels seus maldecaps. Només ‘Karrika’ i Pampín han pentinat dues centrades inofensives abans del descans, mentre que l’Eibar continuava tocant i tocant, a la recerca d’un forat en la muralla tricolor. La segona part ha començat amb emocions fortes. Un error d’entesa entre els centrals de l’Eibar, amb relliscada inclosa, l’ha aprofitat Karrikaburu per marxar sol contra Luca Zidane, però el porter de l’Eibar ha tocat lleugerament la pilota per desviar-la i enviar-la fora. L’Andorra ha sortit més pragmàtic, sense floritures en la creació i concedint molt poc en defensa. Però quan l’Eibar ha recuperat la possessió, ha esdevingut letal. Una gran centrada de Cristian des de la zona de tres quarts l’ha aconseguit empalmar Bautista al 54′ per avançar als bascos en el marcador. Un gol que feia justícia al que s’havia vist fins al moment sobre el terreny de joc. Els tricolors sofrien molt davant les centrades laterals de l’Eibar, que arribava amb molta força pels costats de Tejero i Cristian. Això ha obligat a Ferran Costa a fer canvis ben aviat. Rubén Bover i Álex Calvo han refrescat l’atac, substituint a Jandro i Pombo, al que s’ha vist poc conforme amb el canvi. Tot podria haver canviat en una internada d’Álex Calvo, que ha caigut dins l’àrea quan armava la cama per xutar. L’àrbitre havia assenyalat penal en primera instància, però el VAR l’ha cridat a revisar-lo i finalment s’ha decidit per anul·lar l’acció. No hi ha hagut sort, i a la següent jugada l’Eibar ha rematat el partit. Una pilota llarga de Luca Zidane l’ha pentinat Corpas, que es trobava en situació molt còmoda davant la badada tricolor, i ha habilitat a Bautista perquè sentenciés el marcador al 72′ sense que Ratti pogués fer-hi res. L’Andorra ha tret l’orgull i s’ha bolcat en atac, amb un Eibar que ha fet un triple canvi ja pensant en el pròxim partit. Iker Benito i Álvaro Martín també han entrat per provar de canviar la dinàmica dels locals, però ja era massa tard per reaccionar. El duel no ha tingut massa història durant els minuts finals, amb els de Ferran Costa donats per vençuts i un Eibar astut que, tot i repercutir amb força en un parell d’ocasions, no ha generat gaire més perill. El partit s’ha aturat quan faltaven pocs minuts per una indisposició a causa de la calor de l’entrenador de porters de l’Andorra que afortunadament no ha estat res més. L’afegit no ha deixat situacions de perill i els del Principat no han pogut aconseguir el tercer triomf consecutiu. Tocarà seguir fent força en les últimes sis jornades, sis finals, per sortir del descens. FITXA TÈCNICA FC Andorra: Ratti; Petxa, Pastor, Alende (Marsà, 32′), Pampín (Álvaro Martín, 81′); Jandro, (Bover, 63′) Molina, Iván Gil; Pombo (Álex Calvo, 63′), Lobete (Iker Benito, 81′) i Karrikaburu. SD Eibar: Luca Zidane; Tejero, Berrocal, Arbilla, Cristian; Nolaskoain (Sergio Álvarez, 76′), Matheus Pereira (Vencedor, 64′); Corpas (Mada, 76′), Mario Soriano, Aketxe (Venancio, 85′) i Bautista (Sergio León, 76′). Gols: 0-1 Bautista (52′), 0-2 Bautista (72′) Targetes: L’àrbitre Fuentes Molina (Comité Valencià). Ha mostrat grogues a Nolaskoain (44′), Incidències: 2.463 espectadors a l’Estadi Nacional.